''Een juridisch gevecht wil je te allen tijde voorkomen''

''Een juridisch gevecht wil je te allen tijde voorkomen''

De afgelopen week ging het veel over het loonoffer dat de selectie van Feyenoord moet doen. De spelers kregen vrijdag te horen dat ze voor de tweede keer een deel van hun salaris moeten inleveren en waren daar niet allemaal even blij mee. Volgens clubwatcher Martijn Krabbendam sprak trainer Dick Advocaat vanochtend met de spelers in kwestie.

In de liveshow van Voetbal International vertelt Krabbendam dat het overige personeel van Feyenoord eerder wel al akkoord ging met een nieuw loonoffer. "Daarna kwam het bij de spelersgroep aan. Een deel zegt: 'prima, dat doen we', maar er zijn ook spelers die één loonoffer wel genoeg vonden. Ze vinden niet dat de club zomaar geld kan vragen. Die onderzoeken nu ook de juridische mogelijkheden. Kan Feyenoord dit en wat kunnen we er tegenin brengen?"

Dick Advocaat zelf ging net als de rest van de staf wel akkoord met het loonoffer en probeert de situatie te sussen. "Hij heeft vanochtend gesproken met de spelers waar het om zou gaan, in de hoop dat er snel een oplossing wordt gevonden. Dit kan niet dooretteren, voor hetzelfde geld wordt dit echt een juridisch gevecht. Dat wil je te allen tijde voorkomen. Het is ook een slecht signaal als een medewerker van de fanshop wel gewoon zegt: 'ik sta een deel van mijn salaris af', en - bijvoorbeeld - de spits niet."

Na het tegenvallende resultaat en vooral ook veldspel in Enschede was de vraag of de timing van de mededeling niet anders had gekund. "De timing is nooit goed", reageert Krabbendam. "In januari hadden ze het ook kunnen doen, maar toen hebben ze expres gewacht omdat ze een serie wedstrijden tegen topclubs speelden. Het moet toch een keer besproken worden, het is nooit de juiste timing."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties