Gouka: ''Toornstra vond juist dat de spelers moesten inleveren''

Gouka: ''Toornstra vond juist dat de spelers moesten inleveren''

Na afloop van de belabberde wedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente kwam de onenigheid over de loonoffers van de Feyenoord-selectie opnieuw ter sprake. De stelling werd opgeworpen of de timing van de gesprekken vlak voor een belangrijke wedstrijd handig was, maar clubwatcher Mikos Gouka draait het om: "Je zou ook kunnen denken: ze hebben zo verschrikkelijk gefaald tegen Heerenveen, als we het nu neerleggen zal er niemand zijn die zegt: 'daar beginnen we niet aan'."

Gouka snapt dat de spelers om een loonoffer is gevraagd. "Er moet op een gegeven moment een signaal vanuit de spelersgroep komen", legt hij uit in de AD Voetbal Podcast. "Het is simpel: Feyenoord gaat een campagne starten waarin ze sponsors en supporters vragen wederom af te zien van hun geld. Dat kan je alleen doen als er al een signaal vanuit de spelersgroep is gekomen."

"Mensen zeggen altijd: 'we willen wel meedoen, maar wat doen de spelers?'", stelt Gouka. "Als spelers zeggen: 'we willen niet', dan wordt het ook lastig om supporters zover te krijgen om af te zien van hun geld. Er moest op een gegeven moment een knoop worden doorgehakt. Je kunt je altijd afvragen of dat handig is op de vrijdag voor een competitiewedstrijd, maar eigenlijk is het moment nooit echt handig."

Na de wedstrijd was het vooral Jens Toornstra die voor de camera naar de situatie gevraagd werd, wat hem op de nodige kritiek kwam te staan. "Hij wordt nu op social media beschuldigd dat hij tegen is, maar Toornstra is juist een van de spelers waarvan bekend is dat hij al bij de eerste loonofferronde vond dat spelers moesten inleveren, dat hij er sociaal bewogen naar keek. Dat doet hij nu weer, maar er is verdeeldheid in die groep."

"Er zijn jongens die het misschien wat minder interessant vinden", vervolgt Gouka. "Jongens uit Zuid-Amerika, jongens die op de bank zitten, die nog maar een kort contract hebben en liever niet inleveren. Dat speelt toch allemaal mee. Als je de openingsfase zag in Enschede, leek het er wel op alsof ze er niet allemaal met hun hoofd bij waren. Ik kan niet in de hoofden kijken, maar misschien speelde dat toch wel mee."

[readmore=56825]

Lees meer over
Jens Toornstra sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties