Van Egmond: ''Laat Advocaat zich op Feyenoord concentreren''

Van Egmond: ''Laat Advocaat zich op Feyenoord concentreren''

Hoewel het optreden van Feyenoord in de bekerwedstrijd tegen Heerenveen niet om over naar huis te schrijven was, liet Advocaat zich na afloop ook kritisch uit over scheidsrechter Siemen Mulder. Op de persconferentie van afgelopen vrijdag vroeg hij zich hardop af waarom het duel oorspronkelijk onder leiding stond van Björn Kuipers, maar vervolgens werd toegekend aan een 'mindere scheidsrechter'. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft inmiddels gereageerd op die uitspraak.

"We hebben twintig scheidsrechters die uitstekend inzetbaar zijn bij deze wedstrijden", counterde Van Egmond zondagavond in ESPN-programma Dit Was Het Weekend. "Ik sluit me niet aan bij deze woorden. Laat hem zich op Feyenoord concentreren, dan doe ik dat op de arbitrage", zo was hij duidelijk.

Van Egmond werd ook gevraagd nog te reageren op de door Nick Marsman gestopte strafschop. Eric Botteghin, die uiteindelijk de rebound wist te blokken, liep te vroeg in, maar de penalty hoefde niet opnieuw te worden genomen. Volgens de scheidsrechtersbaas was dat een verkeerde beslissing van VAR Martin van den Kerkhof.

"De ingrijpende speler moet ingrijpen in het spel en een mogelijke kans om zeep helpen", zo legt Van Egmond de voorwaarden voor de VAR om te grijpen uit. "Hier is ingegrepen door de assistent die aangaf dat de keeper te vroeg van zijn lijn kwam. Dat is nagekeken door de VAR, die constateerde dat dat niet zo was. In dit geval heeft de VAR verzuimd om naar Botteghin te kijken en dat ook mee te nemen. Dan had hij inderdaad moeten adviseren om de strafschop over te laten nemen, omdat Botteghin te vroeg is ingelopen. Dat is niet helemaal goed gegaan."

De overtreding op Nick Marsman bij de 3-3 van Heerenveen, werd in het programma niet besproken.

Lees meer over
De Kuip Eric Botteghin sc Heerenveen Dick Advocaat Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties