Ochtendjournaal: Belangrijkste transferkwartet worstelt met vorm

Ochtendjournaal: Belangrijkste transferkwartet worstelt met vorm

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na het 2-2 gelijkspel tegen FC Twente zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de club geschreven wordt.

"In de week van de bekeruitschakeling en de snoeiharde mededeling van de directie dat de spelers wederom salaris moeten inleveren, volgde op het veld een halfslachtig antwoord", vatte het Algemeen Dagblad het weekend van Feyenoord samen. Hoewel de ploeg terug kwam van een 2-0 achterstand, was er absoluut geen reden tot vreugde. "Nu de club financieel afstevent op een inktzwarte periode, zullen er spelers kaarsrecht overeind moeten blijven om een forse transfersom te waarborgen."

Juist dat laatste is en probleem, omdat 'het belangrijkste transferkwartet met de vorm worstelt'. Het AD heeft het hierbij over Justin Bijlow ('vooral aan het revalideren'), Orkun Kökcü ('kon stijgende lijn van vorig seizoen mede door blessureleed nog niet doortrekken'), Lutsharel Geertruida ('lijkt helemaal nog niet klaar voor een grote transfer') en vooral Marcos Senesi. Laatstgenoemde vormt 'de grootste reddingsboei' voor Feyenoord, maar het gegeven dat de club het geld hard nodig heeft, zal ten koste gaan van de verkoopprijs. "Hij liet in Enschede bovendien wederom geen verpletterende indruk achter, juist nu Feyenoord zo vurig hoopt dat hij blijft opvallen nu het slecht gaat."

De Telegraaf had het na FC Twente - Feyenoord vooral over het optreden van Feyenoord-huurling Luciano Narsingh. De krant zag hoe de aanvaller tegen zijn werkgever een absolute hoofdrol naar zich toe trok: in twee minuten tijd versierde hij de strafschop waar de openingstreffer uit viel en gaf hij de assist op de 2-0. Feyenoord gaf Twente en Narsingh daar echter ook alle mogelijkheid toe. "Bij Feyenoord ging vooral in het eerste bedrijf zoveel fout, dat het spel bijna materiaal voor een slapstickfilm was." De krant stelt dat dat ook deels door Twente afgedwongen werd, juist omdat de ploeg in tegenstelling tot Feyenoord wél aanvallend durfde te spelen.

Lees meer over
Justin Bijlow Lutsharel Geertruida Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties