Toornstra claimt penalty: ''Misschien moest ik blijven liggen''

Toornstra claimt penalty: ''Misschien moest ik blijven liggen''

Jens Toornstra was tegen FC Twente een van de weinige Feyenoorders die niet door de mand viel. Hij scoorde een fraaie goal en leek in de slotfase zelfs nog aan de basis te staan van de winnende treffer, al kreeg zijn knappe passeeractie geen goed vervolg. Toornstra zelf claimde een penalty.

"Voor mijn gevoel werd ik geraakt", bespreekt hij het moment na bij ESPN. Toornstra werd gevloerd door Kik Pierie, maar stond vervolgens direct weer op om de bal binnen te houden. "Ik denk dat ik te eerlijk ben. Misschien moet ik gewoon blijven liggen. Volgens mij is de VAR nu helemaal niet ingeschakeld." Toornstra kreeg het moment terug te zien en kwam tot de conclusie dat hij ook na het opstaan nog had kunnen scoren. "Als je nu terugkijkt, zie je dat ik 'm nog gewoon makkelijk binnen kan schieten. Volgens mij gaat Drommel voor de voorzet."

Eerder wist Toornstra wel te scoren, door een afvallende bal snoeihard de kruising in te schieten. Volgens de middenvelder was het een belangrijk doelpunt, omdat het voor iets meer rust zorgde na een slordige beginfase. "Ik had het idee dat we daarna iets rustiger gingen voetballen en iets meer onder de druk vandaan kwamen. Zonder veel te creëren, maar in het eerste kwartier werden we echt overlopen en daarna niet meer."

Waar die slordige beginfase aan lag, vindt ook Toornstra lastig te zeggen. "Het eerste kwartier word je overrompeld. We wisten dat het ging gebeuren en we wisten ook waar de ruimte ging komen, maar die vonden we niet. Als je dan ook nog reactievoetbal speelt, duels aangaat in plaats van te anticiperen, dan wordt je overrompeld. Er was gewoon geen energie. Je probeer het wel op te trommelen, maar het was heel lastig vandaag. Als je zo begint, roep je het ook over jezelf af."

[readmore=56825]

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties