Advocaat: ''Het lijkt wel of ze heel nerveus zijn''

Advocaat: ''Het lijkt wel of ze heel nerveus zijn''

Feyenoord speelde tegen FC Twente wederom een dramatische wedstrijd, al zag trainer Dick Advocaat het in de tweede helft wel iets beter gaan. "Het was zeer matig", begon hij na afloop. "De tweede helft was het een fase wat beter, 20, 25 minuten, maar het was niet goed genoeg."

Advocaat begon met enkele 'frisse jongens', maar daar was in het veld weinig van terug te zien. "Als je na twaalf minuten met 2-0 achter staat, vraag je je af waarom en hoe. Het is moeilijk aan te geven. Ze kunnen allemaal goed voetballen, maar het lijkt wel of ze heel nerveus zijn. Misschien is er de spanning van 'nu moet het', maar in de voetballerij moet het iedere wedstrijd."

De trainer wil deze week aan zijn ploeg vragen waar de onzekerheid van zijn ploeg vandaan komt. In de kleedkamer is dat nog niet besproken. "In de kleedkamer was het rustig. Die weten zelf ook wel dat het niet geweldig ging. De tweede helft vind ik niet dat wij minder waren, zeker niet. Er was een fase waarin wij het spel dicteerden."

De onrust in De Kuip nam deze week nog wat toe, toen bleek dat een deel van de spelersgroep er niet op zit te wachten om opnieuw salaris in te leveren. Advocaat werd gevraagd naar de timing van dat gesprek, vlak voor een cruciale week. "Het bestuur zal redenen hebben gehad om dat tegen de groep te vertellen. Dat moet wel opgelost worden tussen het bestuur en de spelersgroep. De timing? Als het gelijk opgelost was, was er niks aan de hand geweest."

Lees meer over
De Kuip Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties