Gouka: ''Verliezen lopen torenhoog op''

Gouka: ''Verliezen lopen torenhoog op''

Vandaag maakte het AD bekend dat de spelers van Feyenoord is opgelegd om de komende vier maanden een loonoffer te brengen. De coronacrisis hakt er diep in bij Feyenoord, dat per thuiswedstrijd zo’n 900.000 euro verlies maakt. Het was niet het eerste loonoffer dat de spelersgroep bracht, voor de jaarwisseling hadden ze dat ook al zes maanden lang gedaan.

''De coronacrisis heeft diepe sporen achtergelaten in Nederland en dus ook bij Feyenoord'', begint Mikos Gouka in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''De directie verscheen vanochtend bij de spelers in de kleedkamer om over iets anders te praten dan FC Twente uit. Het gaat financieel erg slecht. Per thuiswedstrijd 900.000 euro verlies draaien laat de schulden torenhoog oplopen. Daar is vanochtend stevig over gediscussieerd en daar zit lang niet iedereen op één lijn over. De directie kan het juridisch gezien ook niet eisen en de spelersgroep staat er dan ook iets anders in.''

De 900.000 euro verlies per thuiswedstrijd is een reële schatting volgens Gouka. De club lijdt dat verlies wanneer elke supporter en sponsor haar geld terugeist. ''Ze gaan er natuurlijk vanuit dat dat niet door iedereen wordt gedaan, maar stel dat de helft dat wel doet dan loop je na twee wedstrijden ook al tegen de miljoen aan. Als je dan uitgeschakeld wordt in de beker, dan ben je dat geld ook alweer kwijt. Daarnaast levert de Europa League meer op dan de Conference League, waar ze nu op af koersen. Het zit allemaal behoorlijk tegen'', sluit Gouka af.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties