Advocaat: ''Ik verwacht vanavond wel een duidelijk antwoord''

Advocaat: ''Ik verwacht vanavond wel een duidelijk antwoord''

De laatste keer dat Feyenoord tegen sc Heerenveen speelde, werd het tactisch afgetroefd. Het had geen antwoord op de rol van Joey Veerman als vierde man op het middenveld. De vraag is dan ook hoe Dick Advocaat Heerenveen vanavond wil bestrijden om niet op dezelfde manier in het mes te lopen.

Advocaat vertelt aan ESPN dat hij een oplossing heeft aangegeven. "Dat heb ik toen ook aangegeven, maar toen liep het niet. Ik verwacht daar vanavond wel een duidelijk antwoord op." Daar lijkt vooral Lutsharel Geertruida een belangrijke rol in te moeten gaan spelen. "Dat lijkt me logisch. En nog iets. Het moet niet zo zijn dat Berghuis continu z'n tegenstander laat lopen. Daar moet wel een wisselwerking zijn."

De trainer geeft aan dat de ploeg zelf zeer gemotiveerd is om het beter te doen dan drie weken geleden. "Het is duidelijk dat ze niet zo kunnen presteren als de eerste helft toen. Het kan niet zo zijn dat we drie wedstrijden tegen Heerenveen spelen en er twee van verliezen. Er zat veel beleving in vandaag. Met de bespreking, ook de afgelopen dagen op de training."

Bijlow
Ook ging het over Justin Bijlow, die door een nieuwe blessure opnieuw niet inzetbaar is. "Zondag kreeg hij een knietje tegen z'n knie", doelt Advocaat op het duel met Willem II-spits Kwasi Wriedt. "Dat is nog steeds niet over. Dat duurt een paar dagen denk ik. Het is niks bijzonders, maar deze wedstrijd kwam te vroeg."

Lees meer over
Willem II Steven Berghuis Justin Bijlow sc Heerenveen Dick Advocaat Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties