Mulder hoopt op nieuwe heldenrol: ''Dat is het allerbelangrijkst''

Mulder hoopt op nieuwe heldenrol: ''Dat is het allerbelangrijkst''

Feyenoord neemt het vanavond in Friesland op tegen sc Heerenveen in de kwartfinale van de KNVB Beker. In het verleden leverden bekeraffiches tussen beide ploegen al memorabele momenten op. Zo herinnert Erwin Mulder zich nog goed hoe hij bij Feyenoord onder de lat stond in de liefst twintig strafschoppen durende beslissing van het bekerduel in 2012.

Recent zag Mulder - tegenwoordig keeper van de tegenstander van vanavond - die wedstrijd nog terug. Ook ESPN laat hem de beelden nog eens zien. Zo wist hij de eerste strafschop van Alfred Finnbogason direct te stoppen. "Dat was de eerste penalty, die pakte ik gelijk. Hij was niet best ingeschoten, maar je moet hem wel hebben", blikt Mulder terug.

"We hadden wel lijstjes, op dit niveau heeft elke club dat wel", vervolgt Mulder. "Maar op dit niveau kunnen ze ook altijd nog variëren, dus je kan er nooit op gokken dat ze hem daar ook schieten. Je moet lang blijven wachten om het de nemer zo moeilijk mogelijk te maken. Dan is het gewoon reageren." Er werden in 2012 liefst twintig penalty's genomen voor er een beslissing viel. Mulder pakte ook de strafschoppen van Christian Kum en uiteindelijk Kenny Otigba, waarna Daryl Janmaat de winnende strafschop binnen kon schieten.

Mulder hoopt vanavond ook namens sc Heerenveen tegen zijn oude club zo'n heldenrol te kunnen vervullen. "Zeker, dat zou betekenen dat we een ronde verder komen. Dat is het allerbelangrijkst. Hoe dat gebeurt, maakt niet heel veel uit. Of dat nou negentig minuten is, na verlenging of na penalty's. Als we maar een ronde verder komen."

Lees meer over
sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties