''Malacia en Geertruida zijn jongens met een goed karakter''

''Malacia en Geertruida zijn jongens met een goed karakter''

Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het team van Feyenoord. De twee verdedigers staan al weken in de basis en maken een sterke ontwikkeling door. Oud-trainer Cor Adriaanse denkt dat er nog veel meer rek in zit en kijkt met een trots gevoel naar de huidige prestaties.

"Tuurlijk hoop je dat ze slagen. Het is de taak van de jeugdopleiding om spelers af te leveren voor Feyenoord 1 en dus zijn alle trainers trots. Het is vooral voor de opleiding mooi dat ze het zo goed doen'', vertelt de jeugdtrainer, die in Onder 17 en Onder 19 samenwerkte met Geertruida en Malacia, in gesprek met de NOS. "Het zijn gewoon hele goede jongens met een goed karakter. Ze komen uit een goed gezin en hebben een goede mentaliteit."

Ook bij Adriaanse speelde Malacia linksback. "Hij heeft zich zo goed ontwikkeld daar, mooi om te zien." Geertruida speelde centraal en ook op het middenveld. ''Hij heeft zelfs weleens in de spits gestaan. Dat kon hij ook nog." Gaan de twee spelers deze zomer al vertrekken? "Er zit nog genoeg rek in en ze kunnen allebei echt stappen gaan maken. En natuurlijk is de stap naar het buitenland mooi, maar er zijn genoeg voorbeelden van spelers die te vroeg gingen. Ze moeten eerst hier nog sterker worden en meer ervaring op doen. En je hele leven bij Feyenoord spelen is ook niet verkeerd natuurlijk."

Lees meer over
Tyrell Malacia Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties