'Feyenoord werkt aan scenario's om crisis uit te komen'

'Feyenoord werkt aan scenario's om crisis uit te komen'

Dat Feyenoord door de coronacrisis in financieel zwaar weer verkeert, is inmiddels bekend. Opnieuw zal het personeel en management gevraagd worden om een deel van hun salaris in te leveren, maar Feyenoord werkt ook aan meerdere scenario's om de crisis uit te komen.

In een analyse schrijft RTV Rijnmond dat Feyenoord - zoals bekend - per gespeelde thuiswedstrijd negen ton verlies lijdt, maar dat de precieze schade pas valt in te schatten wanneer bekend is hoeveel de club moet terugbetalen aan reguliere en zakelijke seizoenkaarthouders. Het personeel en management zal opnieuw een deel van hun loon in moeten leveren, tenzij Feyenoord een 'enorme financiële meevaller' heeft.

Dat zou een meevaller kunnen zijn in de vorm van een lucratieve transfer, waarbij Marcos Senesi als enige reële optie wordt genoemd. 'Dat het geld dat binnen zou komen voor de Argentijn volledig besteed zou kunnen worden aan een vervanger was al een utopie, maar nog meer dan voorheen zullen op andere posten gaten gedicht moeten worden.'

De directie van Feyenoord ziet meer winst uit transfers als een van de beleidspunten die met top-prioriteit behandeld moeten worden. Spelers als Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow moeten de club geld op gaan leveren, maar van een uitverkoop mag geen sprake zijn. Feyenoord wil voor deze spelers meer geld vangen dan het in het verleden deed voor talenten als Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi. Die transferbedragen lagen rond de zeven miljoen euro.

Investeerders
Een tweede mogelijkheid om Feyenoord door de crisis te loodsen is ook al vaker aan bod gekomen: het aantrekken van investeerders. Een financiële injectie zou ertoe moeten leiden dat Feyenoord structureel aan de Europa League en regelmatig aan de Champions League deel zal nemen. Ook de inkomsten uit Europees voetbal vormen een belangrijke prioriteit voor de club, waar het in het verleden zelden overwinterde en soms zelfs de groepsfase niet haalde.

Inmiddels heeft 'meer dan één' serieuze kandidaat zich gemeld bij investeringsbedrijf Lazard, dat namens Feyenoord inventariseert welke partijen willen investeren. De gesprekken zouden rond het voorjaar moeten beginnen, al zal het daarna nog enkele maanden duren voor die fase van het traject is afgerond. 'Tot de zomer moet Feyenoord dus nog op haar tenen lopen en zich voorbereiden op de worst case scenario's die daarna mogelijk zijn. Als ook in augustus nog steeds geen volle stadions mogelijk zijn door nog meer tegenvallers in de strijd tegen corona, lijkt een reorganisatie onafwendbaar.'

[readmore=56767]

Lees meer over
Justin Bijlow Lutsharel Geertruida Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties