Kökcü: ''Alles doen om ons te revancheren''

Orkun Kökcü luisterde zondag zijn rentree op met een doelpunt en dat smaakt natuurlijk naar meer. De Turkse middenvelder hoopt woensdag in de belangrijke bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen opnieuw minuten te maken en dat Feyenoord revanche kan nemen op de eerdere nederlaag.

''Het gaat goed met me,'' vertelt Kökcü in gesprek met Feyenoord TV. ''Ik voel wel dat ik na een lange tijd weer een wedstrijd heb gespeeld. Mijn spieren zijn een beetje stijf, maar dat moet wel goed komen voor morgen. Ik speel nu voor het eerst weer zonder pijn. Toch voel ik wel dat ik twee maanden geen wedstrijd heb gespeeld.''

Er zat ook een voordeel aan die twee maanden blessureleed. ''Het heeft een rust gegeven in mijn hoofd. Dat ik mentaal alles kon loslaten en me vooral focussen op wanneer ik weer terug kon zijn. Bepaalde dingen gingen te veel in mijn hoofd spelen en na deze twee maanden ga ik een stuk rustiger de wedstrijden in zonder te veel druk op mezelf te leggen.''

"Ik hoop deze lijn nu door te zetten", zo vervolgt Kökcü, die ook al vooruit kijkt naar de bekerwedstrijd van morgen. "We weten dat we ons moeten revancheren voor die 3-0 nederlaag. Daar gaan we alles aan doen. Als je wint sta je in de halve finale en zijn het nog maar twee wedstrijden om je te kwalificeren voor Europees voetbal.''

De mogelijke tegenstander in de halve finale is al bekend. ''Dat speelt helemaal niet mee. We weten dat morgen het belangrijkste is. Daarna zien we het wel. Daarna gaan we ons mogelijk voorbereiden op hopelijk Ajax. Ik ben klaar om minuten te maken net als zondag.''