Feyenoord bevestigt 'baanbrekende documentaire' Disney+

Feyenoord bevestigt 'baanbrekende documentaire' Disney+

The Walt Disney Company heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat er een documentaire over Feyenoord verschijnt op het Disney+ platform. De productie van de serie loopt al sinds het begin van het seizoen en bij de Rotterdamse club gaan voor het eerst in de 112-jarige historie alle deuren open voor de supporters.

Marco de Ruiter, Country Manager van The Walt Disney Company Benelux: ‘De samenwerking met Feyenoord, bij onze eerste Nederlandse Star original productie, markeert een nieuwe mijlpaal voor Disney+ in Nederland. Wij kijken ernaar uit om met producent Lusus Media de boeiende verhalen achter de schermen van deze historische Nederlandse voetbalclub tot leven te brengen.’

Het belang voor Feyenoord wordt onderschreven door Joris van Dijk, commercieel directeur van de club: ‘Dit past perfect bij onze ambitie om de uitstraling en impact van Feyenoord te vergroten. Feyenoord wil een open en transparante club zijn en dit is daarvan het ultieme bewijs. De berichten over de serie circuleerden al even, maar we zijn blij dat The Walt Disney Company het nieuws nu officieel naar buiten heeft gebracht. Het is voor ons een belangrijke stap om samen met een internationale partner als Disney al onze supporters een unieke blik op het reilen en zeilen van onze prachtige club te kunnen geven. Bovendien zorgt de samenwerking voor een belangrijke financiële injectie, die meer dan welkom is op dit moment.’

Feyenoord heeft de Nederlandse primeur met een serie op een groot internationaal videoplatform en is bovendien de eerste Europese voetbalclub waarover The Walt Disney Company een documentaire maakt voor Disney+. De serie zal bestaan uit acht afleveringen en wordt geplaatst op het onderdeel STAR, waarvan de lancering op 23 februari 2021 gepland staat. Vanaf welk moment alle Feyenoord-supporters en andere voetballiefhebbers van de all-access documentaire over de stadionclub kunnen genieten wordt op een later moment bekend gemaakt.

Lees meer over
Disney+
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties