Bijlow: ''Ik wist dat ik mijn plek terug zou krijgen''

Bijlow: ''Ik wist dat ik mijn plek terug zou krijgen''

Justin Bijlow wordt algemeen gezien als de meest talentvolle keeper van Nederland, maar zijn blessuregevoeligheid gooit tot nu toe roet in het eten. Over zijn wens om te keepen hoeft niemand zich zorgen te maken. "Ik sloeg bijna een deur in tweeën toen ik niet kon spelen."

Nu de stadions leeg zijn kun je beter horen hoe spelers elkaar coachen. Bijlow coacht altijd, zowel in aanvallende als in verdedigende acties. De 2-0 tegen Willem II van Bryan linssen werd ook luidkeels door de keeper voorbereid: 'Diep bij twee! Diep bij twee!' riep hij tegen Jens Toornstra nadat hij de bal van Steven Berghuis had ontvangen via een korte corner. Toornstra deed precies dat en daarna kopte Linssen de 2-0 binnen bij de tweede paal.

Bijlow is volledig terug na zijn blessure. "Dit voelt heerlijk'', zo vertelt Bijlow aan het Algemeen Dagblad. "Nee, ik heb nooit getwijfeld aan mezelf, maar zó lang niet kunnen spelen is wel heel frustrerend.'' Bijlow liep een niet vaak voorkomende teenblessure op tijdens de warming-up voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. "Het was ook voor de medische staf een heel onbekend iets. Ze hebben zelfs in de dossiers van andere clubs gekeken, aangezien zoiets nog niet eerder was voorgekomen. Gelukkig ben ik uiteindelijk goed hersteld. Het was een kwestie van de draad weer oppakken en hard werken.''

Bijlow wordt al best lang aan Oranje gelinkt als eerste keeper, maar bij hem leeft dat toch minder. "Zaak is nu eerst om bij Feyenoord goed te presteren.'' Dat Nick Marsman uitstekend presteerde als keeper bij zijn afwezigheid is Bijlow uiteraard niet ontgaan. "Hartstikke mooi. Hij is mijn buurman, we zijn heel goede collega's. Ik weet wat hij kan, we trainen iedere dag samen, dus ik was zeker niet verrast.'' Maar ook: "Nee, ik heb nooit twijfels gehad. Ik weet wat ik kan, heb veel geloof in eigen kunnen. Ik wist dat ik mijn plek terug zou krijgen.''

Lees meer over
Willem II Steven Berghuis Jens Toornstra Justin Bijlow FC Groningen Nick Marsman Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties