''Bijlow kan als hij blessurevrij blijft een grote rol bij Oranje spelen''

''Bijlow kan als hij blessurevrij blijft een grote rol bij Oranje spelen''

Nu Justin Bijlow zijn rentree bij Feyenoord heeft gemaakt, beginnen ook de speculaties over Oranje weer op gang te komen. Volgens Ronald de Boer en Kenneth Perez was precies dat ook de reden dat het logisch was dat hij direct zijn basisplaats terug kreeg, ten koste van de goed presterende Nick Marsman. "Marsman in het Nederlands elftal, daar denk je niet aan. Bijlow wel. Dan is het toch makkelijk een keuze te maken", aldus De Boer.

Ook Perez vond de keuze voor Bijlow niet meer dan logisch, zo vertelde hij in Dit Was Het Weekend. "Ondanks dat Marsman het verrassend goed heeft gedaan, is het toch logisch dat je voor je eerste keeper kiest? Er is ook een duidelijk verschil tussen deze twee. Mensen zullen zeggen: Marsman heeft het goed gedaan, dus hij komt in de buurt, maar Bijlow was dicht bij zijn debuut in het Nederlands elftal. Dan is het toch logisch dat hij nu weer keept als hij fit is."

Perez ziet zeker kansen voor Bijlow in Oranje, al kan zijn blessuregevoeligheid wel een probleem vormen. "Hij heeft pas iets van dertig wedstrijden gekeept. Hij is gewoon een brekebeen. Hij is vaak geblesseerd en dat is niet lekker voor een keeper. Je hoopt altijd bij iedere speler dat ze een heel lange periode pijnvrij en blessurevrij blijven. Dan kan hij een heel grote rol gaan spelen bij het Nederlands elftal. Zeker ook - niets ten nadele van hem - bij gebrek aan beter."

[readmore=56753]

Lees meer over
Justin Bijlow Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties