Huurlingen: Van Beek in De Kuip; brand bij Kelly vs Johnston

Huurlingen: Van Beek in De Kuip; brand bij Kelly vs Johnston

Feyenoord verhuurde afgelopen winter diverse talenten. Onder 21 kan door de coronamaatregelen niet in actie komen en dus kregen zij de kans elders speelminuten op te doen. Eerder verhuurde het ook al enkele spelers van de A-selectie. Wekelijks maakt FR12 een overzicht van de prestaties van alle huurlingen.

Sven van Beek, Ian Smeulers (Willem II)
Feyenoord - Willem II 5-0
Van Beek: Basisplaats, speelde 66 minuten
Smeulers: Invaller, speelde 16 minuten

Sven van Beek en Ian Smeulers kenden een heel bijzonder debuut voor Willem II. Zij maakten hun eerste minuten namens de Tilburgers in De Kuip tegen Feyenoord. Vooral voor Van Beek was het - los van het resultaat - een prachtige dag. Hij stond na twee jaar blessureleed voor het eerst weer op het veld. Ian Smeulers mocht een kwartier voor tijd invallen en maakte daarmee zijn Eredivisiedebuut.

Luciano Narsingh (FC Twente)
Vitesse - FC Twente 0-2
Basisplaats, speelde 87 minuten (1 assist)

Na 444 minuten zonder doelpunten wist FC Twente zondagmiddag eindelijk weer het net te vinden. Bij deze eerste treffer in vijf wedstrijden was Luciano Narsingh direct belangrijk. Hij zag Quincy Menig helemaal vrij staan en gaf met een slimme steekbal de assist op de openingstreffer. Later kreeg Narsingh nog een enorme kans om zelf te scoren, waarbij hij de keeper uitspeelde, maar zijn kopbal vervolgens van de lijn werd gehaald. Het goede optreden van de Feyenoord-huurling duurde 87 minuten.

Huurlingen: Van Beek in De Kuip; brand bij Kelly vs Johnston

Wouter Burger (Sparta)
Sparta - Fortuna Sittard 1-2
Ingevallen, speelde 31 minuten

Een half uur speeltijd was zaterdagmiddag weggelegd voor Wouter Burger bij Sparta. Zijn ploeg stond toen al met 1-2 achter tegen Fortuna Sittard, waar ook de Feyenoord-huurling niets meer aan kon veranderen. Burger kwam tot dusver elf keer in actie voor Sparta, waarvan acht keer als invaller.

Ramon Hendriks, Marouan Azarkan (NAC Breda)
NAC Breda - FC Eindhoven 2-1
Hendriks: Basisplaats, speelde 90 minuten
Azarkan: Invaller, speelde 16 minuten

Marouan Azarkan maakte vrijdagmiddag zijn officiële debuut in het shirt van NAC Breda. Hij viel een kwartier voor tijd in, toen de eindstand van 2-1 al bereikt was. Ramon Hendriks speelde de volle negentig minuten en maakte opnieuw een uitstekende indruk in de Bredase defensie.

Huurlingen: Van Beek in De Kuip; brand bij Kelly vs Johnston

Jordy Wehrmann (FC Luzern)
FC Luzern - FC Vaduz 4-0
Basisspeler, speelde 59 minuten

Afgelopen woensdag maakte Jordy Wehrmann al zijn debuut namens FC Luzern tegen FC Lugano (1-1). Hij speelde 31 minuten mee. Zondagmiddag volgde ook zijn basisdebuut. De middenvelder stond aan de aftrap van het belangrijke duel tegen FC Vaduz, de nummer laatst van de Zwitserse competitie (Luzern staat een-na-laatste). Wehrmann speelde 59 minuten mee en versloeg met zijn team de hekkensluiter met 4-0.

Liam Kelly, George Johnston (Oxford United, Wigan Athletic)
Oxford United - Wigan Athletic 2-1
Kelly: Basisspeler, speelde 68 minuten
Johnston: Basisspeler, speelde 86 minuten (1 assist)

In de Engelse League One nam het Oxford United van Liam Kelly het op tegen het Wigan Athletic van George Johnston. In de rust was er echter even iets anders aan de orde dan de wedstrijd zelf, want in één van de lichtmasten was brand ontstaan. Het stadion moest worden ontruimd. Niemand raakte gewond en na drie kwartier vertraging kon de tweede helft van start gaan. In die tweede helft gaf George Johnston met een goede steekbal de assist op de openingstreffer van Wigan. Oxford - inmiddels zonder de gewisselde Kelly - wist de wedstrijd echter te kantelen en won met 2-1.

Overig
De wedstrijd van FC Volendam (Francesco Antonucci) uit bij Almere City van afgelopen vrijdag was afgelast wegens een onbespeelbaar veld. De ploeg kwam dus niet in actie. Vanavond speelt Excelsior (Sondre Skogen) tegen Roda JC (Dylan Vente) en neemt FC Dordrecht (Naoufal Bannis, Bernardo Silva, Mikael Johnsen) het op tegen Jong Ajax.

Lees meer over
De Kuip Willem II Sven van Beek Dylan Vente Jordy Wehrmann Vitesse ajax Fortuna Sittard Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis Liam Kelly George Johnston Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties