Toornstra: ''Plek twee ligt binnen handbereik''

Toornstra: ''Plek twee ligt binnen handbereik''

Jens Toornstra was een van de uitblinkers aan de kant van Feyenoord in de 5-0 overwinning op Willem II. Hij was betrokken bij drie doelpunten, waarvan hij de bevrijdende openingstreffer uit het niets zelf binnen schoot. "De bal viel voor m'n voeten. Ik kon goed aannemen en hij lag perfect om gelijk op goal te schieten", beschreef hij na afloop.

"Dat was goed, maar de eerste helft was heel moeizaam", vervolgde Toornstra in gesprek met de NOS. "Veel te statisch, gecombineerd met slordig spel. Dan krijg je dit te zien. Je ziet: als je de tweede helft meer gaat bewegen en dynamischer gaat spelen, dan creëer je ruimtes. Volgens mij zag het er iets fraaier uit in de tweede helft." Dat zijn treffer op slag van rust nog viel, stelde Feyenoord volgens Toornstra ook in de gelegenheid om zo te spelen. "Voor ons gaf het de rust om in de tweede helft lekker te gaan voetballen."

Toornstra speelde zondagmiddag goed samen met Bryan Linssen. De spits kopte de 2-0 binnen uit een perfecte voorzet van Toornstra en het duo bereidde samen de 3-0 van Luis Sinisterra voor. "De wisselwerking was vandaag wel goed", zag ook Toornstra zelf. "We hadden een aantal goede combinaties, daar kwam ook nog een goal uit. Dat was prima."

Door de overwinning doet Feyenoord goede zaken op de ranglijst; met een wedstrijd minder gespeeld is het gat met nummer twee PSV verkleind tot zes punten. "Plek twee ligt binnen handbereik, maar dan moeten we wel spelen zoals in de tweede helft en onze wedstrijden blijven winnen. Daarnaast hebben we ook nog de beker, wat natuurlijk een directe plek in de Europa League oplevert. Dat is voor ons ook heel belangrijk."

Als Feyenoord ten koste van sc Heerenveen de halve finale van dat bekertoernooi haalt, is Ajax in De Kuip de tegenstander. "Een heel mooie loting. Het is jammer dat er geen publiek bij mag zijn, maar zulke wedstrijden tegen Ajax wil je wel heel graag spelen."

Lees meer over
De Kuip PSV Willem II Jens Toornstra Luis Sinisterra ajax sc Heerenveen Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties