Berghuis: ''Wat een vragen joh, het is uit z'n verband gerukt''

maandag 15 februari 2021 09:47 51.180 keer bekeken 75 reacties Pro Shots

In de media ontstond veel ophef toen Steven Berghuis na afloop van Feyenoord - PSV aangaf dat de beelden van die wedstrijd gebruikt moesten worden om te laten zien wat de ploeg precies goed deed. Pierre van Hooijdonk slingerde die avond het verhaal de wereld in dat er bij Feyenoord helemaal geen gebruik werd gemaakt van video-analyses. Wanneer Berghuis met de ophef geconfronteerd wordt, schiet hij in de lach.

"Dat is helemaal uit z'n verband getrokken", vertelt de aanvoerder na afloop van Feyenoord - Willem II. "Er werd aan mij gevraagd: hoe kan je dit (winst op PSV, red.) nu voortzetten? De enige manier om dat voort te zetten is om dat te laten zien, daarmee niet zeggende dat dat nooit gebeurt. Wat mij betreft is het een beetje uit z'n verband gerukt."

Berghuis geeft aan dat er al met videobeelden gewerkt werd en dat hij onlangs een individueel gesprek had met de nieuwe assistent-trainer Koen Stam. "Hij heeft één keer met mij - en met meerdere jongens - gezeten om wat individuele beelden te laten zien. Dat gebeurde wel al met de verdedigers met John de Wolf, maar als ik voor mezelf spreek deed ik dat voornamelijk zelf. Ik heb het de eerste keer als zeer prettig ervaren."

De verslaggever van de NOS vraagt door of Feyenoord met deze individuele sessies met de aanvallers iets opschiet, waarna Berghuis opnieuw moet lachen. "Wat een vragen allemaal joh. Het is allemaal een beetje uit z'n verband gerukt. Het is part of the job, die analyses."

Gerelateerd nieuws
75 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 28 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75058 leden - Op dit moment zijn 496 mensen actief, waarvan 196 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved