''Verschil tussen eerste en tweede helft was niet te filmen''

''Verschil tussen eerste en tweede helft was niet te filmen''

Feyenoord speelde gisteren weer een wedstrijd des Feyenoords: een belabberde helft en een uitstekende helft. Ook analist Pierre van Hooijdonk verbaasde zich over de eerste helft van de Rotterdammers. "De eerste helft was Willem II de betere."

Het verschil werd gemaakt door de wissel in de tweede helft. "Advocaat wisselde Haps en Sinisterra kwam erin. Met Haps heeft hij als een tactisch foefje andere wedstrijden gedaan, maar dat is natuurlijk geen buitenspeler. Je kunt er iedereen wel neerzetten en iedereen doet zijn best en probeert dat op zijn manier in te vullen, maar: je hebt drie spitsen op de bank zitten en je hebt met Linssen een linksbuiten in de spits staan", aldus Van Hooijdonk in Studio Voetbal.

"Dat je met Linssen wil starten, oké, dat je Sinisterra wil laten invallen en niet laten beginnen met het oog op de wedstrijd tegen Heerenveen, dat snap ik ook wel, maar ga dan thuis tegen Willem II spelen met Kökçü op links. Laat die dan met een vrije rol overal lopen. Nu laat je Haps overal lopen en die heeft helemaal geen enkele waarde. Dat kun je die jongen ook niet kwalijk nemen, dat is gewoon een linksback. Die is voor zeven miljoen gekocht als linksback (vijf miljoen - red.), niet als linksbuiten." Dat Haps nu niet als linksachter speelt is niet vreemd. "Je ziet dat Malacia zichzelf ontwikkelt, want die speelt gewoon wekelijks daar." En zoals iedereen gezien heeft, zag ook Van Hooijdonk het: "De tweede helft was er een fantastisch Feyenoord vanaf de eerste seconde."

Toornstra
Jens Toornstra stond wat betreft analist Rafael van der Vaart symbool voor het Feyenoord van gisteren. "Normaal gesproken maakt hij weinig fouten aan de bal, maar nu was het echt dramatisch. Het zag er ook allemaal heel lullig uit en zo kennen we hem eigenlijk niet. Hij was altijd de stabiele kracht, maar hij grossierde in fouten, een beetje te langzaam in de balbehandeling, overal net te kort." Toch zorgde Toornstra ervoor dat Feyenoord met een 1-0 stand de rust inging door in de laatste seconden van de eerste helft een prachtig doelpunt te maken.

"Daarna speelde hij een weergaloze partij met een partij geweldige passes, ook nog een assist [en een voorassist met een hakballetje]. Hij gaf ook nog eens de bal van het weekend: als deze erin was gegaan had ik een Feyenoordshirt aan gedaan", zo doelt Van der Vaart op de lange pass van Toornstra waaruit Steven Berghuis bijna doel trof met een bekeken boogbal. "Heel gek eigenlijk: net als Feyenoord speelde, speelde Toornstra dramatisch en uiteindelijk geweldig. De tweede helft was top." Van Hooijdonk vat de wedstrijd van gisteren kernachtig samen. "Het verschil tussen de eerste en tweede helft was niet te filmen."

Lees meer over
Willem II Steven Berghuis Ridgeciano Haps Jens Toornstra Tyrell Malacia Luis Sinisterra sc Heerenveen Dick Advocaat Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties