Advocaat: ''Moeilijke keuze, want Nick heeft het fantastisch gedaan''

Advocaat: ''Moeilijke keuze, want Nick heeft het fantastisch gedaan''

Trainer Dick Advocaat stond voor een lastige keuze in aanloop naar Feyenoord - Willem II. Justin Bijlow is hersteld van zijn lange blessure, maar Nick Marsman stond al maanden uitstekend te keepen. Uiteindelijk viel de keuze toch op Bijlow. In gesprek met ESPN verklaarde hij dat.

"Het was een moeilijke keuze, want Nick heeft het fantastisch gedaan", begon Advocaat. "Het argument was dat hij voor zijn blessure in geweldige vorm verkeerde en bij de voorlopige selectie van het Nederlands elftal zat. Hij was mijn eerste keeper. Nu moet hij het weer laten zien."

Een andere keuze van Advocaat was die voor Ridgeciano Haps als linksbuiten, in plaats van Luis Sinisterra. "Sinisterra is nog niet zover. Hij komt er wel aan, maar moet nog veel meer inhoud krijgen. Aan de bal gaat het nog wel, maar zonder bal is hij kwetsbaar."

De wedstrijd tegen Willem II is voor Advocaat ook een weerzien met Zeljko Petrovic, met wie hij veel samenwerkte, enkele weken geleden nog bij Feyenoord. "We hebben veel met elkaar meegemaakt. Dat zijn dingen die je niet vergeet. Ik zag gisteren Foppe de Haan om niks emotioneel worden en dat heb ik zelf ook een beetje, dus ik moet een beetje oppassen", glimlachte Advocaat. Of er na de wedstrijd nog een sentimenteel moment zou volgen? "Dan moet ik eerst de uitslag weten."

Lees meer over
Willem II Ridgeciano Haps Luis Sinisterra Justin Bijlow Dick Advocaat Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties