''Linssen is toch de man die je nu gewoon moet neerzetten''

''Linssen is toch de man die je nu gewoon moet neerzetten''

Met Lucas Pratto kreeg Dick Advocaat afgelopen winter zijn gewenste spits en nu Nicolai Jørgensen en Robert Bozeník weer helemaal fit zijn heeft hij zelfs de keuze uit drie spitsen. Toch gaf hij de afgelopen wedstrijden niet de voorkeur aan een echte spits, maar aan Bryan Linssen. In Feyenoord TV wordt het dilemma van die positie besproken.

Jan Dirk Stouten denkt dat Advocaat de goede keuze maakt. "Ik had nooit kunnen denken dat ik het zou zeggen, maar Linssen is toch de man die je nu gewoon moet neerzetten. Hij is wel de man die het brengt nu." Ben Wijnstekers sluit zich daarbij aan. "Hij is beweeglijk, er gebeurt wat en hij maakt oorlog in het strafschopgebied."

"Dat is wat je ook verwacht van Bozeník", vervolgt hij. "Die is heel gevaarlijk in de zestienmeter, maar is er daarbuiten nog niet aan toe om mee te voetballen. Pratto hebben we nog niet goed kunnen zien en Jørgensen vind ik met zijn vormdip ook niet echt agressief, dus het zijn allemaal moeilijke afwegingen voor een trainer."

De tafelgasten zijn het erover eens dat vertrouwen belangrijk is voor een spits. "Als er een speler is die vertrouwen nodig heeft, is het Jørgensen", zegt Wijnstekers. "Maar dat moet hij ook zelf doen. De laatste tijd ging het een beetje beter, maar daarvoor was het echt niet goed. Ik denk dat het echt in z'n kop zit; dat hij zo graag wil, maar het lukt niet. Dan gaat hij toch verkrampt spelen. Bozeník wil te veel en loopt zichzelf vaak voorbij. Het zijn allemaal moeilijke keuzes voor een trainer."

Lees meer over
Dick Advocaat Bryan Linssen Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties