''Linssen is toch de man die je nu gewoon moet neerzetten''

zondag 14 februari 2021 10:57 34.685 keer bekeken 80 reacties Pro Shots

Met Lucas Pratto kreeg Dick Advocaat afgelopen winter zijn gewenste spits en nu Nicolai Jørgensen en Robert Bozeník weer helemaal fit zijn heeft hij zelfs de keuze uit drie spitsen. Toch gaf hij de afgelopen wedstrijden niet de voorkeur aan een echte spits, maar aan Bryan Linssen. In Feyenoord TV wordt het dilemma van die positie besproken.

Jan Dirk Stouten denkt dat Advocaat de goede keuze maakt. "Ik had nooit kunnen denken dat ik het zou zeggen, maar Linssen is toch de man die je nu gewoon moet neerzetten. Hij is wel de man die het brengt nu." Ben Wijnstekers sluit zich daarbij aan. "Hij is beweeglijk, er gebeurt wat en hij maakt oorlog in het strafschopgebied."

"Dat is wat je ook verwacht van Bozeník", vervolgt hij. "Die is heel gevaarlijk in de zestienmeter, maar is er daarbuiten nog niet aan toe om mee te voetballen. Pratto hebben we nog niet goed kunnen zien en Jørgensen vind ik met zijn vormdip ook niet echt agressief, dus het zijn allemaal moeilijke afwegingen voor een trainer."

De tafelgasten zijn het erover eens dat vertrouwen belangrijk is voor een spits. "Als er een speler is die vertrouwen nodig heeft, is het Jørgensen", zegt Wijnstekers. "Maar dat moet hij ook zelf doen. De laatste tijd ging het een beetje beter, maar daarvoor was het echt niet goed. Ik denk dat het echt in z'n kop zit; dat hij zo graag wil, maar het lukt niet. Dan gaat hij toch verkrampt spelen. Bozeník wil te veel en loopt zichzelf vaak voorbij. Het zijn allemaal moeilijke keuzes voor een trainer."

Gerelateerd nieuws
80 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 23 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75085 leden - Op dit moment zijn 117 mensen actief, waarvan 76 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved