Petrovic: ''Bevoorrecht dat ik vier keer met Dick heb mogen werken''

Petrovic: ''Bevoorrecht dat ik vier keer met Dick heb mogen werken''

Zeljko Petrovic was assistent-trainer van Dick Advocaat bij Sunderland, de nationale ploeg van Servië, FC Utrecht en uiteraard Feyenoord. Zondag wordt de wedstrijd tussen Feyenoord en Willem II dus extra pikant: twee hartsvrienden staan dan tegenover elkaar. Petrovic kijkt uit naar de wedstrijd: "Ik ben bevoorrecht dat ik vier keer met Dick heb mogen werken."

"Dan zie je van dichtbij de absolute top in het trainersvak. Behalve als trainer waardeer ik hem enorm als mens. Ik zie ook veel van mezelf in hem terug. We kunnen allebei heel emotioneel zijn. Dat was ook zo op mijn laatste dag bij Feyenoord. Dat zijn dan voor ons allebei moeilijke momenten", aldus Petrovic in De Telegraaf. "Ik zie hem als een tweede vader. Bij ons thuis rekenen we Dick en zijn vrouw Dieuwke tot onze familie. We eten vaak samen. Dick gunde me meteen de kans bij Willem II, toen die voorbij kwam. Dan voel je wie een echte vriend is. Onze band is geweldig en dat blijft zo, ook al gaan we nu nooit meer samenwerken. Ik hoop voor Dick dat er nog iemand ontslagen wordt voor het EK, dat hij misschien nog een maand iets kan doen, maar ik denk zelf dat Dick klaar is en nu gaat stoppen.”

"Dick heeft tegen mij altijd alles kunnen roepen, alles kunnen zeggen. Natuurlijk hadden we soms discussies. Maar als assistent moet je ook weten wanneer je een streep onder zo’n discussie moet zetten. We hebben zo’n goede band, dat ik bij Dick meer kon doen en zeggen dan bij andere trainers", zo vervolgt Petrovic. "Ik denk dat heel veel Nederlanders niet weten hoe Dick werkelijk is. Hij wordt ’De kleine generaal’ genoemd. Ik zeg altijd tegen Dick: ’Jij hebt niets van een generaal’. Hij is zo’n lieve persoon. Het is wel uniek dat iemand op die leeftijd nog zo scherp is en er zo bovenop zit."

"Tot dit jaar heb ik tegen Dick gezegd: ’Alsjeblieft niet stoppen, doorgaan. Als je bezig blijft, blijf je jonger’. Maar ik denk dat hij moe is geworden van alle kritiek. Het doet hem pijn dat er allemaal dingen worden geroepen die niet kloppen. Ik kan er ook niet tegen. Soms wil ik de televisie kapot maken. Zo boos ben ik dan. Dan zit ik te vloeken en alles. Mijn vrouw Lydija zegt dan: ’Dit hoort er ook bij. Er wordt een aanval gedaan op de hoge bomen, op de grote eiken en niet op de buxushegjes’. Maar ik vind niet dat het erbij hoort. Ik vind dat er veel meer respect moet zijn voor iemand die zoveel heeft gepresteerd als Dick Advocaat.”

Lees meer over
Willem II FC Utrecht Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties