''Alle Zuid-Amerikanen hebben een hekel aan kou en zeker sneeuw''

zaterdag 13 februari 2021 01:35 47.555 keer bekeken 59 reacties Pro Shots

Eric Botteghin lijkt weer basisspeler te zijn bij Feyenoord. Normaal gesproken zal de centrale verdediger, die al zes seizoenen bij de Rotterdammers speelt, de club na dit seizoen gaan verlaten. Wat niet wegneemt dat Botteghin ook nu nog geniet van zijn tijd bij Feyenoord. "Die spandoeken in De Kuip. Op 50.000 stoelen hangen ze, dat is toch geweldig?"

"Ik vind dat zo’n mooie actie van onze supporters. Het geeft je toch een heerlijk gevoel", aldus Botteghin in De Telegraaf. De verdediger was zijn basisplaats na een blessure kwijtgeraakt aan Uros Spajic. "Ik had alles gespeeld in de voorbereiding en was helemaal fit. Toen liep ik tegen een blessure aan en moest ik vier weken revalideren. Het elftal had inmiddels vorm gekregen en ik moest wachten op mijn kans. Wie mij kent, weet dat ik elke dag alles geef. Ik ga met iedereen de duels stevig aan, of iemand nu een vriend is of niet. Ik moet er gewoon staan”, zo vervolgt Botteghin.

De Braziliaan ziet zijn tijd bij Feyenoord als het hoogtepunt van zijn voetbalcarrière (landskampioen, twee bekers en twee Johan Cruijff schalen). Veel mensen haden verwacht dat hij voor het seizoen terug zou keren naar Brazilië, het land waar hij graag ook weer wil gaan voetballen. "Ik had nog niet bijgetekend, maar ik bleef in gesprek met Dick Advocaat en Frank Arnesen. Wat voor mij telde, is dat we tot aan de uitbraak van de coronapandemie met Feyenoord een geweldig seizoen draaiden. We gingen nog voor de tweede of eerste plek. We kwalificeerden ons voor de finale van de beker en daar voel ik me sowieso altijd in thuis. Ik heb de beker een keer met Groningen en twee keer met Feyenoord gewonnen. Ik had het gevoel dat we met onze ploeg die lijn van vorig seizoen konden doortrekken.”

De afgelastingen van de afgelopen wedstrijden kwamen Botteghin niet slecht uit. "Je weet toch wie het slechtste tegen de kou kunnen? Alle Zuid-Amerikanen hebben een hekel aan kou en zeker sneeuw. Ik weet nog dat ik veertien jaar terug in Nederland kwam en in januari in sneeuw moest gaan trainen. Ach, als je eenmaal speelt, focus je je niet meer op sneeuw of kou. Ik ben hier al een poosje nu, hè?”

Gerelateerd nieuws
59 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 23 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75085 leden - Op dit moment zijn 51 mensen actief, waarvan 46 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved