''We hebben grote problemen in de thuiswedstrijden''

zaterdag 13 februari 2021 02:25 40.845 keer bekeken 25 reacties Pro Shots

Feyenoord speelt aanstaande zondag de thuiswedstrijd voor de competitie tegen Willem II, maar de woensdag daarna staat de uiterst belangrijke bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen alweer op het programma. Legt Feyenoord de nadruk op de competitie, op de beker of op beide?

Het zou Feyenoord watcher Dennis van Eersel niet verbazen als daar qua opstelling tegen Willem II al rekening mee gehouden wordt. "Als er enige vraagtekens zijn, of spelers meerdere keren per week kunnen spelen, dan vind ik het iets dat in het achterhoofd meegenomen moet worden. Het belang van die beker, en dus van de wedstrijd tegen Heerenveen, is natuurlijk gigantisch groot geworden nu in de competitie de allerhoogste plek al een tijdje uit beeld is", zo vertelt Van Eersel bij FC Rijnmond

Willem II
Tafelgast Joop van Daele weet dat de Tilburgers in de degradatiezone staan, maar onderschat ze niet. "Willem II heeft niets te verliezen. Als je naar Feyenoord toegaat heb je normaal gesproken niet zoveel kans, maar we hebben heel grote problemen in de thuiswedstrijden. We hebben amper goede thuiswedstrijden gespeeld", zo vertelt Van Daele. "Je hebt natuurlijk de intentie om bij een thuiswedstrijd op de helft van de tegenstander te spelen, maar dat is niet de sterkste kant van Feyenoord. Die Advocaat heeft natuurlijk in de gaten dat als je dat pressievoetbal wil spelen, dat je dan iets meer kwaliteit nodig hebt dan wij nu in de groep hebben. Dus ga je vanaf je eigen helft zoals je tegen PSV hebt gespeeld. Dan komen ze met 3-1 van het veld af. Verdiend."

Daarnaast is er ook de trainer van de tegenstander: Zeljko Petrovic. Van Eersel: "Hij kent natuurlijk alle ins en outs van deze groep. Tot een paar weken geleden werkte hij met deze groep. Dan weet je als geen ander waar de zwaktes liggen, want je analyseert ook altijd de zwaktes van je eigen team. Alleen: de kennis is één, maar je moet ook de kwaliteiten hebben om daar gebruik van te maken. Als je het tegen elkaar afzet heeft Feyenoord, zeker het fitte Feyenoord dat er nu is, meer kwaliteiten en dat gaat de doorslag geven."  

Botteghin
Eric Botteghin zal, na zijn sterke optreden tegen PSV, waarschijnlijk weer in de basis beginnen aanstaande zondag. Van Eersel begrijpt dat wel. "Als je hem gebruikt in zijn kracht en in zijn kwaliteit, want het is een hele pure, goede verdediger. Wanneer hij vrijgelaten wordt en hij de opbouw moet verzorgen, zeker als er dan druk op hem gezet wordt, dan wil hij nog weleens nat gaan heb ik in het verleden gezien. Als je hem gebruikt in zijn kracht is het een heel sterke verdediger. Als Feyenoord weer zo gaat spelen (als tegen PSV - red.), dan heb je een goede aan hem achterin."

Bijlow vs. Marsman
Justin Bijlow is weer fit en dat zou Nick Marsman zijn basisplek kunnen kosten. Van Daele spreekt zijn voorkeur uit. "Bijlow. Marsman heeft het voortreffelijk gedaan. Ik ga er vanuit dat als Bijlow met de groepstraining meedoet dat hij laat zien dat hij beter is dan Marsman, want dat is gewoon zo. Met alle complimenten voor Marsman: die heeft het op basis van alle wedstrijden die hij tot nu toe gekeept heeft uitstekend gedaan." Van Eersel is het daarmee eens. "Bijlow is kapitaal voor de toekomst en zat eigenlijk al bij het Nederlands elftal. Die blessure kwam op een dramatisch moment voor hem. Eventueel kan hij mee naar het EK als hij het niveau weer aanpikt. Ik zou zeggen: als hij fit is en klaar voor de basis, dan ook maar gelijk doen." 

Gerelateerd nieuws
25 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 13 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75058 leden - Op dit moment zijn 460 mensen actief, waarvan 172 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved