Ook Legioen beloont Lutsharel Geertruida voor topmaand

Ook Legioen beloont Lutsharel Geertruida voor topmaand

Lutsharel Geertruida heeft liefst twee persoonlijke prijzen overgehouden aan de maand januari. Na de Eredivisie-award voor Speler van de Maand O21 ontving hij vrijdagochtend ook de prijs voor Legioen Speler van de Maand.

De rechtsback kreeg de meeste stemmen in de maandelijkse verkiezing onder leden van Het Legioen, de officiële supportersclub van Feyenoord. Hij bleef onder anderen Nick Marsman voor en kreeg daardoor deze prijs van de supporters voor de allereerste keer.

Geertruida viel op door zijn goede verdedigende werk, maar ook aanvallend droeg hij zijn steentje bij. Als vleugelverdediger scoorde hij twee keer (uit tegen Sparta Rotterdam, thuis tegen Heracles Almelo) en gaf hij een assist (bij de 1-0 van Mark Diemers tegen PSV).

Beauty van Berghuis tegen PSV in de prijzen
Steven Berghuis en mooie doelpunten, het is een al langer bekende prima combinatie. Dat bewees Feyenoords aanvoerder nog maar eens in de thuiswedstrijd tegen PSV, toen hij op karakteristieke wijze doel trof met links vanaf de rechterkant. Het doelpunt is verkozen tot ‘Goal of the Month’ van de maand januari.

De bijbehorende trofee werd vrijdag voorafgaand aan de training uitgereikt aan Berghuis, die de persoonlijke prijs dit seizoen nog niet eerder won. Wel veroverde hij ‘m vorig seizoen al twee keer, met zijn goals tegen PEC Zwolle (uit, februari) en thuis tegen NAC Breda (halve finale beker in maart).

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Lutsharel Geertruida Nick Marsman Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties