''Alles moet er voor wijken, belangrijkste wedstrijd van het jaar''

woensdag 10 februari 2021 00:13 63.945 keer bekeken 157 reacties Pro Shots

Bijna een jaar geleden overleed Carlo de Leeuw en op de dag van zijn dood, op 13 februari, moest Feyenoord de emotionele bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen spelen. Deze wedstrijd staat overmorgen wederom op het programma. Vorig jaar werd de bekerwedstrijd met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Leroy Fer in de vijftiende minuut. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam en schrijver Michel van Egmond kijken in hun Dick Voormekaar Podcast onder andere uitgebreid terug op de tijd van De Leeuw bij Feyenoord.

Daarnaast verbazen de twee mannen zich over de heiligverklaring van de 'AZ-school' bij Feyenoord, bijvoorbeeld over de aanstelling van Koen Stam als assistent-trainer van Dick Advocaat. Van Egmond: "Frank Arnesen deed een interview en het eerste wat hij zei was 'ja, hij heeft een AZ-verleden', alsof hij Cambridge en Oxford heeft gedaan. Kom op hé. En het is een assistent, wat maakt het uit." Krabbendam vult aan: "Video's is hij heel goed in, dus dat kan hij lekker gaan doen, zei John de Wolf. Het is gewoon een oud-speler van Cambuur en Excelsior die trainer is geworden bij AZ, nog jong is, dus die moet alles ook nog leren. Er wordt nu gedaan alsof er een stukje moderne tijd binnenkomt."

sc Heerenveen - Feyenoord
De bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen staat donderdag op het programma en Van Egmond denkt dat die wedstrijd qua belang niet overschat kan worden. "Het is wel D-Day, al voelt het nog niet zo. Het is niet dezelfde aanloop als naar PSV of zo, maar het is natuurlijk een waanzinnig belangrijke wedstrijd." Krabbendam brengt de onlangs geleden 3-0 nederlaag tegen Heerenveen nog even onder de aandacht. "Eens kijken of er nog wat eergevoel inzit bij die spelers om die wanprestatie recht te zetten." 

Feyenoord moet Europees voetbal halen. Via bekerwinst houden de Rotterdammers zicht op plaatsing voor de Europa League. Via de competitie kan dat alleen bij het behalen van de tweede plaats, die overigens ook nog een kans op een ticket voor de Champions League oplevert. Krabbendam denkt dat het bestuur zich niet al te prettig zal voelen op dit moment. "Ze zullen met het zweet in de handen zitten omdat het financieel niet zo geweldig gaat, zeker niet in deze tijd waarin elke thuiswedstrijd bijna een miljoen kost. De inkomsten van Europees voetbal zijn natuurlijk belangrijk, maar ook het feit dat spelers waarde moeten creëren op het veld en dat ze spelers willen ontwikkelen. Europees voetbal helpt daar wel een handje bij."

Chris Woerts
Voetbalconsultant Chris Woerts wordt opgebeld om de gevolgen van het eventueel missen van Europees voetbal te duiden. Ook het plaatsen voor de nieuw opgerichte Conference League, waarin minder geld wordt verdiend dan in de Europa League, zou geen goed nieuws betekenen voor de Rotterdammers. "In Kazachstan ga je dan spelen en in Moldavië, de oude Sovjetlanden." Er zijn supporters die juist op zulke tegenstanders zitten te wachten. "De nostalgie zal absoluut naarboven drijven, alleen blijft de Champions League buitencategorie qua geld, maar dan moet je kampioen worden en dat zit er dit jaar niet in", zo vervolgt Woerts.

"De Europa League is prima, dan verdien je toch nog wat centjes: zes, zeven miljoen aan startgeld en dat is voor Feyenoord bittere noodzaak om dat dit jaar te redden, want anders wordt het heel lastig. Ze moeten supporters gaan terugbetalen, dat hebben ze beloofd, de seizoenkaarten, de businessclub mensen krijgen geld terug. Als er dan geen Europees voetbal is, dan is dat funest." En dus is sc Heerenveen - Feyenoord donderdag een wedstrijd van essentieel belang. "Die moet je winnen, want in de halve finale speel je thuis. Alles moet er voor wijken, de belangrijkste wedstrijd van het jaar." 

Gerelateerd nieuws
157 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 47 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75058 leden - Op dit moment zijn 556 mensen actief, waarvan 183 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved