FC Groningen wil snel duidelijkheid van KNVB (update)

FC Groningen wil snel duidelijkheid van KNVB (update)

De KNVB heeft geleerd van het verleden en gaat vandaag al een besluit nemen over aankomend weekend. In het noorden van het land wordt er veel sneeuw verwacht en de voetbalbond buigt zich over de thuiswedstrijden van FC Emmen, SC Heerenveen en FC Groningen.

Dit meldt De Telegraaf. De voetbalbond kijkt eerst naar de wedstrijden op zaterdagavond. FC Emmen-AZ en SC Heerenveen Vitesse. In het verleden kreeg de KNVB kritiek omdat de bond bij slechte weersomstandigheden vaak op het laatste moment besloot om een streep te zetten door voetbalwedstrijden.

Update 12:34 | Zaterdagavond wedstrijden beginnen eerder
De KNVB heeft besloten om FC Emmen - AZ te vervroegen naar 14.00 uur, sc Heerenveen – Vitesse naar 16.30 uur en PEC Zwolle - RKC Waalwijk naar 14.00 uur. Voor de wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord is nog niks bekend gemaakt.

Update 12:38 | FC Groningen wil snel duidelijkheid
Feyenoord is van plan om zaterdagmiddag al af te reizen naar Groningen om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de uitwedstrijd. De thuisploeg heeft bij de KNVB aangegeven zo snel mogelijk duidelijkheid te willen. ''We hebben gevraagd om het beslismoment een dag naar voren te halen'', vertelt algemeen directeur Wouter Gudde in gesprek met RTV Noord.

''We hebben uiteraard wel alle voorbereidingen getroffen. De veldverwarming staat al tijden aan en er is een sneeuwploeg voor zondag. We staan continu in contact met de weerinstanties, maar ook met vliegveld Eelde. Verder hebben we dagelijks contact met de KNVB. Zoals het er nu naar uitziet gaat er wel een dik pak sneeuw vallen.''

Update 14:14 | Advocaat verwacht niet dat de wedstrijd doorgaat
De trainer reageert op de situatie: ''Je krijgt zaterdagavond en zondagavond dingen die je in twintig jaar niet gehad heb. Daarnaast hebben ze ook nog een voorbeeld van FC Utrecht – Feyenoord, dat de spelersbus van de ene naar de ander kant schoof. Toen hebben ze ook gezegd: dat mogen we niet meer meemaken. En dit wordt nog zoveel erger. Dan is de keuze toch niet zo moeilijk.''

Lees meer over
Vitesse FC Utrecht FC Groningen sc Heerenveen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties