Lof voor Botteghin: ''Spelers hebben daar behoefte aan''

Lof voor Botteghin: ''Spelers hebben daar behoefte aan''

Eric Botteghin keerde tegen PSV terug in de basiself van Feyenoord ten koste van Uros Spajic. Naar verluidt was de reden dat de spelersgroep zelf had aangegeven liever met de Braziliaan achterin te spelen. Jan Everse begrijpt dat Dick Advocaat luister naar dat verzoek van zijn spelersgroep.

Dat vertelt de oud-Feyenoorder in FC Rijnmond. "Als een spelersgroep zich daar beter bij voelt, geef je gehoord aan de roep van de spelersgroep. Dan laat je zien dat je ze serieus neemt", aldus Everse, die zelf ook meer ziet in Botteghin dan in Spajic. "Ik vind Senesi - Botteghin de beste combinatie. Spajic zegt niks en maakt ook z'n foutjes."

Ook tegen PSV zag Everse de verdediger goed spelen. "Het is niet alleen dat hij af en toe een bal wegkopt, maar ik zie hem twee, drie keer doordekken op het middenveld en de bal veroveren, waar Spajic terug zou lopen. Hij zet gelijk druk en verovert de bal, waardoor ze in balbezit komen en PSV niet kan counteren."

"Hij heeft genoeg tekortkomingen," vervolgt hij, "maar ook sterke punten. Je ziet hem constant wijzen en roepen. Daar hebben die gasten gewoon behoefte aan. Als jij een centrum hebt dat coacht, scheelt dat zoveel in je organisatie. Spelers hebben daar behoefte aan."

[readmore=56620]

Lees meer over
PSV Eric Botteghin Dick Advocaat Marcos Senesi Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties