Ochtendjournaal: Wetten van Advocaat werken nog altijd

Ochtendjournaal: Wetten van Advocaat werken nog altijd

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de 3-1 overwinning op PSV zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de club geschreven wordt.

'Weer muziek in Feyenoord', kopt De Telegraaf maandagochtend. Het is een verwijzing naar zowel het resultaat als de muziek die na afloop van de gewonnen topper in de kleedkamer klonk. De krant wijst op het feit dat Feyenoord zoals vaker plots iedereen weet te verbazen na een slechte reeks. 'In Feyenoord, in de ziel van de club en in het hart van het Legioen, zit een oerkracht die tevoorschijn komt op het moment dat het elftal niet meer kan leunen op superieure kwaliteit.'

Het Algemeen Dagblad licht in het bijzonder de goede prestatie van Steven Berghuis uit. De aanvoerder reageerde tegenover ESPN geïrriteerd op de opmerking dat hij tegen PSV hard werkte. "Dat doe ik elke wedstrijd." Het AD zag dat eerder tegen sc Heerenveen echter niet terug. 'Of Berghuis het nu wil of niet, de beste speler van de Rotterdammers moet wekelijks bij de les zijn.' Tegen PSV was hij dat zeker. 'Voor de wedstrijd had de aanvoerder zijn medespelers nog eens toegesproken. En op het veld was Berghuis deze keer de inspirator, chagrijn bleef heel ver weg.'

Volgens het NRC liet de overwinning op PSV zien dat 'de wetten van Advocaat nog altijd werken'. De trainer lag deze week flink onder vuur, juist om zijn tactische visie. 'Zijn kracht, en soms ook zijn zwakte, is dat Advocaat voetbal niet ingewikkelder maakt dan het hoeft te zijn.' Tegen PSV pakte dat goed uit: de Eindhovenaren hadden voortdurend het initiatief, maar de paar keer dat het eruit kon komen, sloeg Feyenoord hard toe. Het was een combinatie van de speelstijl van Advocaat en 'soms zo gecultiveerde kernwaarden' van de club: 'strijd, gif, werklust, vastbijten in de tegenstander'. Precies om die reden pakte de keuze voor Bryan Linssen in plaats van Nicolai Jørgensen goed uit.

Lees meer over
PSV Steven Berghuis sc Heerenveen Dick Advocaat Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties