''Presenteren zich allemaal als wijsneuzen die weten hoe het moet''

''Presenteren zich allemaal als wijsneuzen die weten hoe het moet''

Niet alleen de spelers van Feyenoord lieten zich van een gelaten kant zien in Heerenveen, ook trainer Dick Advocaat was duidelijk minder gedreven dan anders langs de zijlijn. Het is oud-Feyenoorder Wim Rijsbergen ook opgevallen. "Nou, je kunt niet zeggen dat Dick er op zijn Dicks bij zat daar in Friesland."

"Zag je die kop van hem? In plaats van een energieke Dick zag ik een gelaten, zichtbaar geïrriteerde Dick op de bank zitten. En dat begrijp ik heel goed", aldus Rijsbergen in het Algemeen Dagblad. "Wat stoorde ik me tijdens SC Heerenveen-uit aan die Feyenoord-spelers. Ze presenteren zich allemaal als van die wijsneuzen die weten hoe het moet, maar als een tegenstander dan onverwacht in een andere tactiek speelt weten ze het opeens niet meer. Nou, wat ingewikkeld zeg, een 4-4-2-systeem!"

"Als coach word je toch stapelgek van dat soort gasten, van wie er niet eentje op het idee komt om net wat anders te gaan staan als ploeg? En dan hoor ik na afloop zo’n Steven Berghuis roepen dat ze bij Feyenoord terug moeten naar de tekentafel. Nou, dat zal wat worden met al die architecten die daar op het veld rondlopen. Ik heb echt medelijden met Dick.” Aan de andere kant blijft Feyenoord een rare club. "Ik sluit echt niet uit dat Feyenoord zondag tegen PSV opeens weer wint. Zou tenslotte typisch Feyenoord zijn, toeslaan als niemand het verwacht. En ik hoop het ook van harte.”

Lees meer over
PSV Steven Berghuis sc Heerenveen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties