Advocaat: ''Heb de oplossing aangegeven, maar dat was moeilijk''

Advocaat: ''Heb de oplossing aangegeven, maar dat was moeilijk''

Trainer Dick Advocaat erkende na de nederlaag tegen sc Heerenveen dat Feyenoord tactisch is afgetroefd. Daarbij wijst hij echter ook kritisch op zijn spelers, die er niet in slaagde om de systeemomzetting van de Friezen op te vangen. Vrijdag gaan staf en spelersgroep hierover in gesprek.

Tegenover de NOS erkende Advocaat dat het een tactisch verhaal was. "Daar moeten we eerlijk in zijn. Ik ben daar zelf ook wel mee bezig, al weet ik wel een oplossing. Het had ook te maken met de iets andere speelwijze van de tegenstander. Dat kan je simpel oplossen, maar dat werd niet simpel opgelost. In de tweede helft wel. Dan zie je veertig minuten Feyenoord aanvallen, maar zonder goals te maken. De oplossing moeten we met elkaar uitvinden, maar die kan ik wel neerzetten. Ik geloof dat ik weet wat we moeten doen, maar ik heb geen zin om dat tegen jou te vertellen. Dat wil ik gewoon met de groep bespreken."

Daarin had Advocaat ook meer van zijn spelersgroep verwacht. "Het is elf tegen elf, ze spelen niet met een man meer, dus ik vind gewoon dat je dat moet oplossen. Dat gebeurde nu niet en dat is nog een aantal keer niet gebeurd. Nu zie je dat de laatste wedstrijden terug. Als één speler iets naar binnen speelt, in plaats van aan de buitenkant, en ze weten niet wat ze moeten doen, dan moeten we daarover praten. Ik heb ze een keer naar me toegeroepen en de oplossing aangegeven, maar dat was moeilijk. We komen eruit of we komen er niet uit", blikte hij vooruit op het gesprek van vrijdag.

Lees meer over
sc Heerenveen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties