Advocaat: ''Daar ben ik ook verantwoordelijk voor''

Advocaat: ''Daar ben ik ook verantwoordelijk voor''

Trainer Dick Advocaat leek in Friesland geen antwoord te hebben op de systeemwijziging van sc Heerenveen. Joey Veerman speelde in een vrije rol op het middenveld en kon zo veel gevaar stichten. Na afloop erkende de trainer dat zijn ploeg het daar moeiljk mee had.

"Omdat zij met een valse linksbuiten speelden, hadden we wat problemen", begon Advocaat tegenover ESPN over de rol van Veerman. "Dat konden we niet oplossen in het veld. We wisten het van tevoren, maar dan moet het wel uitgevoerd worden. Dat zag ik niet in het hele elftal. Iedereen moet daarin meedoen, maar dat gebeurde niet altijd." Na rust zag de coach het beter gaan voor zijn ploeg. "In de tweede helft heb ik Heerenveen niet meer gezien, maar dat is makkelijk als je al 3-0 voor staat."

Advocaat trok - in tegenstelling tot na de wedstrijd tegen AZ - zelf ook het boetekleed aan. Het ging daarbij voornamelijk over de gretigheid van zijn ploeg. "Ik moet eerlijk zeggen, daar ben ik ook verantwoordelijk voor. Dat zit me ook een beetje dwars, maar de bezetenheid om te winnen zag ik meer bij Heerenveen dan bij ons."

De trainer kondigde daarnaast aan in gesprek te gaan met zijn spelersgroep om te kijken hoe het anders kan. "We moeten bij elkaar gaan zitten en kijken hoe we het op gaan lossen. Het willen winnen zag ik bij Heerenveen meer dan bij ons. Ik wil dan wel eens horen waarom. Daar zijn we allebei bij betrokken", aldus Advocaat. "Vrijdag moeten we bij elkaar gaan zitten en ons voorbereiden op PSV. Het heeft niet altijd zin om te gaan schreeuwen. Gewoon uitleggen hoe ik het zie en hoe zij het zien. Laat hen ook maar praten."

Lees meer over
PSV sc Heerenveen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties