''Vond je ook niet dat Advocaat zijn eigen straatje schoonveegde?''

''Vond je ook niet dat Advocaat zijn eigen straatje schoonveegde?''

Na afloop van de verloren wedstrijd tegen AZ verbaasde Dick Advocaat met de uitspraak dat AZ simpelweg meer kwaliteit heeft dan Feyenoord. In de NOS Voetbalpodcast ontstond een discussie over die opvatting. Jeroen Grueter was het met de trainer eens, maar Jeroen Stekelenburg vond vooral dat Advocaat daarmee voorkwam dat de nadruk op zijn eigen keuzes kwam te liggen.

"Vond je niet dat Advocaat zijn eigen straatje een beetje schoonveegde?", vroeg Stekelenburg zich af. "Hij zei na afloop: 'zij hebben gewoon de betere spelers en dan is er niks aan te doen'. Er werd nog voor zijn voeten gegooid dat er misschien tactisch ook wat aan schortte bij Feyenoord, maar daar kon toch geen enkele sprake van zijn, want dan kom je natuurlijk op het terrein waar hij eventueel wat over te zeggen heeft. AZ deed met het versterkte middenveld toch iets dat Feyenoord ontregelde. Daar won AZ ook wel enorm de slag."

Grueter had zijn twijfels bij die stelling. "Ik weet niet of het makkelijk is. Je kunt toch gewoon je meerdere erkennen in een tegenstander? AZ speelde gewoon heel goed en Feyenoord was niet bij machte om daar een antwoord op te formuleren. Op basis van gezonde vechtlust, geloof in eigen kunnen en nooit willen opgeven, is Feyenoord tot het laatste moment in de wedstrijd gebleven, maar het is duidelijk dat de beste ploeg heeft gewonnen. Dat is wat Advocaat ook heeft gezegd."

"Dat ben ik helemaal met je eens", reageert Stekelenburg. "Maar hij benadrukt heel erg: zij hebben betere spelers. Beste ploeg daar komt iets bij, dat is een optelsom van de beste spelers en wat je ermee doet. Daar wilde hij van weg blijven, want daar zat het volgens hem echt niet in, hoe de spelers neergezet waren. Het ging daadwerkelijk om de individuele klasse van de spelers. Het is altijd lastig om zeker te weten of het maximale uit een elftal gehaald wordt."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties