''Vond je ook niet dat Advocaat zijn eigen straatje schoonveegde?''

maandag 25 januari 2021 14:28 40.190 keer bekeken 175 reacties Pro Shots

Na afloop van de verloren wedstrijd tegen AZ verbaasde Dick Advocaat met de uitspraak dat AZ simpelweg meer kwaliteit heeft dan Feyenoord. In de NOS Voetbalpodcast ontstond een discussie over die opvatting. Jeroen Grueter was het met de trainer eens, maar Jeroen Stekelenburg vond vooral dat Advocaat daarmee voorkwam dat de nadruk op zijn eigen keuzes kwam te liggen.

"Vond je niet dat Advocaat zijn eigen straatje een beetje schoonveegde?", vroeg Stekelenburg zich af. "Hij zei na afloop: 'zij hebben gewoon de betere spelers en dan is er niks aan te doen'. Er werd nog voor zijn voeten gegooid dat er misschien tactisch ook wat aan schortte bij Feyenoord, maar daar kon toch geen enkele sprake van zijn, want dan kom je natuurlijk op het terrein waar hij eventueel wat over te zeggen heeft. AZ deed met het versterkte middenveld toch iets dat Feyenoord ontregelde. Daar won AZ ook wel enorm de slag."

Grueter had zijn twijfels bij die stelling. "Ik weet niet of het makkelijk is. Je kunt toch gewoon je meerdere erkennen in een tegenstander? AZ speelde gewoon heel goed en Feyenoord was niet bij machte om daar een antwoord op te formuleren. Op basis van gezonde vechtlust, geloof in eigen kunnen en nooit willen opgeven, is Feyenoord tot het laatste moment in de wedstrijd gebleven, maar het is duidelijk dat de beste ploeg heeft gewonnen. Dat is wat Advocaat ook heeft gezegd."

"Dat ben ik helemaal met je eens", reageert Stekelenburg. "Maar hij benadrukt heel erg: zij hebben betere spelers. Beste ploeg daar komt iets bij, dat is een optelsom van de beste spelers en wat je ermee doet. Daar wilde hij van weg blijven, want daar zat het volgens hem echt niet in, hoe de spelers neergezet waren. Het ging daadwerkelijk om de individuele klasse van de spelers. Het is altijd lastig om zeker te weten of het maximale uit een elftal gehaald wordt."

Gerelateerd nieuws
175 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 83 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75091 leden - Op dit moment zijn 718 mensen actief, waarvan 244 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved