''Dat verschil in begrotingen zie je niet terug op de ranglijst''

''Dat verschil in begrotingen zie je niet terug op de ranglijst''

De wedstrijd tussen Feyenoord en AZ was voor veel media reden om de vraag te stellen of de Alkmaarders Feyenoord inmiddels voorbij zijn gestreefd. Ook in de FC Rijnmond Podcast komt dit onderwerp ter sprake. Zo vraagt Ruud van Os zich af waarom men in De Kuip niet kritischer is na de 2-3 nederlaag van zondagmiddag.

"Dat is waar ik van schrik", begint Van Os. "Wedstrijden verliezen kan op elk niveau gebeuren, maar het gemak waarmee volgers zoals wij en supporters doorgaan met de orde van de dag: we hebben verloren, AZ was beter, op naar de volgende. Ik zou als Feyenoorder heel goed gaan nadenken: hoe hebben ze dat in Alkmaar ingericht met die begroting van 25,5 miljoen? Wij hebben 68 miljoen, maar zij hebben een beter plan. 62% minder geld, maar wel beter georganiseerd."

Volgens clubwatcher Sinclair Bischop wordt daar wel degelijk naar gekeken bij Feyenoord. Hij wijst onder meer op het aanstellen van Arne Slot, eerdere gesprekken met algemeen directeur Robert Eenhoorn en de interesse in verschillende AZ-spelers, van wie Ridgeciano Haps uiteindelijk ook de overstap maakte. Bovendien stelt hij dat AZ de Rotterdammers nog niet voorbij is gestreefd.

Dat laatste weerlegt Van Os. "Dit is structureel. In de begrotingenwereld heeft Ajax 100 miljoen, PSV 70, Feyenoord 68, dan een hele tijd niks en dan kom je bij Vitesse en AZ met 25. Dat hele tijd niks zie je alleen niet terug op de ranglijst. Ajax bovenaan vind ik logisch, PSV tweede, maar Feyenoord is niet de afgetekende derde met een ruime voorsprong op Vitesse en AZ. Dat verbaast mij gewoon. Daar gaan we in Rotterdam veel te makkelijk aan voorbij. Wij kijken wat er op het veld gebeurt en gaan dan naar de volgende wedstrijd. Als ik Feyenoordsupporter was, zou ik me veel drukker maken om de structuur die bij andere clubs als Vitesse en AZ is neergezet."

Dennis van Eersel maakt die verschillen concreet. "De echte slagen waarmee je kan investeren in je selectie, die haal je binnen op Europees voetbal, presteren in Europa. Dat heeft AZ de laatste jaren beter gedaan dan Feyenoord. Dat is de pijnlijke eerste. De pijnlijke tweede: transferinkomsten. Dat heeft AZ de laatste jaren véél beter gedaan dan Feyenoord. Dat zijn de twee kritieke punten. Dit heeft niks te maken met je begroting, dit heeft puur te maken met het transferbeleid dat je voert."

Lees meer over
De Kuip PSV Ridgeciano Haps Vitesse ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties