De Statistieken: Diemers en Senesi ondanks fouten degelijk

De Statistieken: Diemers en Senesi ondanks fouten degelijk

In de rubriek De Statistieken duikt FR12.nl in de meest opvallende statistieken van de afgelopen wedstrijd. Wie gaf de meeste passes? En wie schoot het vaakst op doel? Vandaag kijken we naar de statistieken van Feyenoord tegen AZ, met daarin onder meer Diemers en Senesi, wiens degelijke statistieken door hun fouten zijn ondergesneeuwd.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: op basis van de xG (Expected Goals, verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan) is de overwinning van de bezoekers terecht. Tussen de Linies kwam uit op een xG van 1,29 voor Feyenoord, tegenover 2,99 voor AZ. In totaal schoot Feyenoord 12 keer, waarvan 6 op doel. Voor AZ waren dit 13 pogingen, waarvan 8 op doel.

Diemers
Opvallend is vooral de rol van Mark Diemers, die zelf het boetekleed aantrok na twee individuele fouten die uiteindelijk goals van AZ tot gevolg hadden. De middenvelder leed inderdaad het meeste balverlies van alle Feyenoorders (3 keer van de bal gezet, 2 keer verloor hij de bal door een slechte controle), maar speelde buiten dat op basis van zijn statistieken een prima wedstrijd. Met een rating van 7.49 (gebaseerd op zijn statistieken) was hij volgens WhoScored.com zelfs de beste Feyenoorder.

De Statistieken: Diemers en Senesi ondanks fouten degelijk

Dat kwam natuurlijk mede door zijn doelpunt, maar Diemers blonk ook uit in zijn passnauwkeurigheid: 94,7% van zijn 38 passes kwam aan. Daarbij zat 1 sleutelpass (Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis hadden er het meest: 2) en 3 lange ballen, die alle drie hun bestemming bereikten. Diemers was daarnaast de enige Feyenoorder die allebei zijn schoten op doel kreeg (waarvan dus 1 goal), waar dat Berghuis en Jørgensen met 3 schoten slechts 1 keer lukte.

Senesi
Ook Marcos Senesi speelde geen goede wedstrijd en werd door WhoScored ook het laagst beoordeeld (5.54). Dat kwam vooral door zijn fout in de beginfase die de 0-1 tot gevolg had. Toch had de Argentijn verdedigend veruit de beste statistieken van alle Feyenoorders. Hij was goed voor 6 geslaagde tackles (Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia volgden met 2) en 4 onderscheppingen (Berghuis en Diemers volgden met 2). Wel maakte hij daarbij - samen met Geertruida - de meeste overtredingen (3).

Lees meer over
Steven Berghuis Tyrell Malacia Lutsharel Geertruida Marcos Senesi Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties