Van der Vaart: ''Eigenlijk komt Senesi in alles tekort''

Van der Vaart: ''Eigenlijk komt Senesi in alles tekort''

Met Marcos Senesi heeft Feyenoord een van de beste verdedigers van de Eredivisie in huis. Hij is bovendien de speler die in de selectie van de Rotterdammers de meeste marktwaarde vertegenwoordigt. Toch ziet niet iedereen het in de Argentijn zitten. Op basis van een mindere wedstrijd tegen AZ werd hij door Rafael van der Vaart flink bekritiseerd.

"Ik heb niet zoveel verstand van verdedigen", begon Van der Vaart terecht in Studio Voetbal. "Maar dit heb ik vaak van hem gezien", wees hij op de 0-1 van AZ, waar een mislukte onderschepping van Senesi aan vooraf ging. Hij wijst vervolgens op het moment waar Boadu op snelheid de achterlijn haalt, waarna Gudmundsson voor open doel miste. "Hier wordt hij ook zomaar voorbij gelopen. Z'n snelheid laat te wensen over." Aan de hand van een slechte inspeelpass stelde Van der Vaart bovendien dat Senesi niet goed aan de bal is. "Hij speelde een heel zwakke wedstrijd."

"Ik heb het vaker gezien", vervolgde Van der Vaart. "Tegen Ajax speelde hij - na die goal van Gravenberch waar je veel korter moet dekken als je echt goed bent - een prima wedstrijd, maar ga niet zeggen dat dit twintig miljoen waard is en in de belangstelling staat van Real Madrid, daar geloof ik helemaal niks van. Eigenlijk komt hij in alles tekort. Hij speelt z'n wedstrijdjes goed in de Nederlandse competitie, maar zoveel is hij niet waard." Op de vraag op hoeveel waarde hij Senesi wel schat: "Tien miljoen. Omdat hij Argentijns international is (is hij nog niet, red.). Een Zuid-Amerikaanse verdediger, dat vinden clubs wel interessant. Maar daar houdt het wel op."

Lees meer over
ajax Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties