Ochtendjournaal: Waarheid is hard voor Feyenoord

Ochtendjournaal: Waarheid is hard voor Feyenoord

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de 2-3 nederlaag in de topper tegen AZ zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de club geschreven wordt.

Feyenoord is zondagmiddag in de eigen Kuip afgehaakt in de titelrace, zo luidt de pijnlijke conclusie van het Algemeen Dagblad. De krant is het eens met de conclusie van Steven Berghuis: Feyenoord heeft hard geknokt, maar AZ voetbalt simpelweg makkelijker. Dat terwijl de Rotterdammers er een week eerder tegen het sterkere Ajax wel in slaagde de dominante partij te zijn. De manier van druk zetten tegen AZ kan een reden zijn dat het dit keer niet lukte. "Tegen AZ zette Feyenoord opvallend hoog druk, ver van het eigen doel af, en vaak leek dat een soort zelfmoordtactiek."

"De maand van de waarheid, maar de waarheid is vaak hard", opent De Telegraaf. "Zeker in het geval van Feyenoord, dat van een superieur AZ een stevige draai om de oren kreeg. Die uitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen." Met alleen de topper tegen PSV nog in het vooruitzicht maakt de krant de balans op: "Als het een beetje tegenzit, houdt Feyenoord nul punten over aan vier topwedstrijden met Vitesse-uit, Ajax-uit, AZ-thuis en PSV-thuis."

De Volkskrant gaat vooral in op de goede prestatie van AZ, maar benoemt wel het spel van de aanvoerder van Feyenoord. "Bij Feyenoord moest toch het meeste weer van Berghuis komen", zag de krant. "Dominant coachend, ballen opeisend, versnellend en vertragend, zijn gave trap aanwendend om gevaar te stichten. Maar ook ver terugverdedigend en gepassioneerd vrije trappen blokkerend." De krant wees dat aan als reden waarom hij na afloop van de wedstrijd in de war was over het scoreverloop.

Lees meer over
De Kuip PSV Steven Berghuis Vitesse ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties