Pijnlijke conclusie: "Drie toppers gespeeld en alle drie verloren''

Pijnlijke conclusie: "Drie toppers gespeeld en alle drie verloren''

Feyenoord speelde gisteren een bijzondere wedstrijd tegen AZ. De Rotterdammers kwamen op achterstand toen ze het betere van het spel hadden, maakten terecht gelijk, kwamen binnen twee minuten in de tweede helft weer op achterstand, maakten qua spelbeeld onterecht gelijk, waarna de wedstrijd op en neer bleef golven. Uiteindelijk trokken de Alkmaarders, over de hele wedstrijd bekeken, terecht aan het langste eind.

Valentijn Driessen buigt zich over de clubs in zijn column in De Telegraaf. "Voor beide kampen vielen genoeg argumenten te bedenken waarom de één groter is dan de ander, of de één verder is dan de ander. Voor Feyenoord sprak de historie, het stadion, het Legioen, de prijzenkast, de klasseringen in de laatste vijf seizoenen en zondag voor aanvang de plaats op de ranglijst. Voor AZ sprak het aantal internationals, de geïncasseerde transfersommen, het spelniveau, de status van de jeugdopleiding en de waarde van de selectie."

"De waarheid van het moment ligt altijd op het veld en viel uit in het voordeel van AZ. De club spaarde Feyenoord met ’slechts’ een 3-2 overwinning na een intense, aantrekkelijke wedstrijd in De Kuip. De spelopvatting, het veldspel en vooral de individuele klasse lagen bij de Alkmaarders een stuk hoger en vandaar wisselden de clubs terecht stuivertje op de ranglijst", zo vervolgt Driessen. "Waarin Feyenoord en AZ wel gelijke tred houden, is dat het moeilijk blijft voor beide ploegen om dominant en winnend te zijn vanuit balbezit. Feyenoord doet het goed in Amsterdam tegen Ajax als de ploeg het spel niet hoeft te maken. Maar thuis tegen AZ, dat goed vanuit de omschakeling kan spelen, komen de problemen aan de bal bij Feyenoord nadrukkelijk aan de oppervlakte. Dat belooft voor de korte termijn met het bezoek van PSV zondag aan Rotterdam wederom niet veel goeds."

"Voor de langere termijn heeft technisch directeur Frank Arnesen voormalig AZ-coach Arne Slot binnengehaald om in de toekomst met Feyenoord aanvallend aan de bal sterker voor de dag te komen", aldus Driessen. "Feyenoord werd gelauwerd vanwege 26 ongeslagen duels op rij onder Advocaat, maar in die reeks ontbraken wedstrijden tegen Ajax en AZ. Sinds 20 december heeft Feyenoord drie toppers gespeeld – Vitesse, Ajax, AZ – en alle drie verloren."

Lees meer over
De Kuip PSV Vitesse ajax Dick Advocaat Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties