''Opmerkelijk dat Kökcü gelijk in de basis kwam te staan''

''Opmerkelijk dat Kökcü gelijk in de basis kwam te staan''

Feyenoord moet het vanmiddag tegen AZ weer stellen zonder Orkun Kökcü. De middenvelder maakte zijn rentree tegen Heracles Almelo, maar kreeg al snel weer last van zijn enkel en werd in de rust gewisseld. De clubwatchers van RTV Rijnmond vinden het dan ook opmerkelijk dat hij direct in de basis begon.

"Feyenoord zit vaak juist aan de veilige kant met de medische staf, soms tot publiekelijke ergerenis van Dick Advocaat", begint Dennis van Eersel in de FC Rijnmond Podcast. "Ik geloof niet dat er bewust een fysiek risico genomen, maar wel het risico - dat hebben we ook uit zien komen - dat hij nog niet op het niveau was waar hij moest zijn."

"Ik zag hem huffen en puffen aan het einde van de eerste helft", vervolgt hij. "Ook conditioneel heeft hij een achterstand die hij nog moet wegwerken. En hij kreeg toch opnieuw last van die enkel. Het was te vroeg om gelijk in de basis te staan. Meestal is bij Feyenoord de opbouw ook wel dat hij eerst een keer invalt, maar hij kwam gelijk in de basis te staan. Dat is heel opmerkelijk."

Sinclair Bischop is het met hem eens, al maakt het drukke wedstrijdprogramma het wel lastiger. "Er is geen enkel podium om wedstrijdritme op te doen. Ook trainingen zijn er nauwelijks. Na een wedstrijd is het maandag herstellen, dinsdag wordt er al tactisch getraind en woensdag is er weer een wedstrijd. Nu is het eigenlijk heel gekscherend: hij wordt fit verklaard en gelijk in het elftal gezet. Dat kan niet ongestraft."

Van Eersel denkt dat het spel van Mark Diemers ook meespeelde in de keuze om Kökcü direct weer in te brengen. "Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het gewoon een keer tijd was om Diemers op de bank te zetten. Teixeira is ook geblesseerd, Feyenoord heeft weinig smaken op het middenveld, maar zondag waren we het er allemaal wel over eens dat hij de slechtste man was van het veld. Hij heeft alles gespeeld, lang het vertrouwen gekregen. Het is goed dat hij ook merkt: ik ben nu bij Feyenoord, dus het moet echt beter."

Lees meer over
Dick Advocaat Mark Diemers João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties