''Ik zou Linssen altijd op linksbuiten zetten in plaats van Haps''

''Ik zou Linssen altijd op linksbuiten zetten in plaats van Haps''

De mannen van Veronica Inside blikten gisteren in hun programma terug op wat er speelt in de voetbalwereld. Onder andere Lucas Pratto kwam aan bod. Johan Derksen: "Mogen we al heel voorzichtig en genuanceerd constateren dat Pratto niet zo'n goede aankoop is? Of is dat te hard voor die jongen?"

Analist René van der Gijp neemt het min of meer op voor de spits. "Het valt ook niet mee. Hij is misschien ook niet helemaal fit en dan kom je daar en moet je in vier, vijf maanden iets neerzetten." Derksen: "Hij speelt als een veteraan." Al snel stapt De Snor over naar een andere Feyenoorder. "Waar ik benieuwd naar ben: die Narsingh gaat nu naar Twente, maar hoe gaat Twente dat doen met dat salaris van 1,4 miljoen? Waarom neemt Twente hem, want hij heeft overal waar hij gezeten heeft bewezen dat hij het niet waarmaakt." Gijp: "Die heeft de laatste vier jaar geen goede wedstrijd meer gespeeld." Derksen: "Ik neem aan dat Feyenoord wel een deel van het salaris over zal nemen, waarschijnlijk."

Daarna wordt er vooruitgeblikt op de wedstrijd tegen AZ van aanstaande zondag. Gijp: "Het gaat natuurlijk een keer mis, tegen Utrecht ging het niet mis, tegen Heracles ging het niet mis en weet je: een keer word je natuurlijk afgestraft, want ook dat Heracles had gewoon twee, drie keer kunnen scoren in de eerste helft." Al werden de 1-0 nederlagen van Feyenoord tegen Vitesse en Ajax, waar de Rotterdammers de betere partij waren, wel benoemd in het programma, maar niet gebruikt in deze analyse.

Senesi
Tafelgast Valentijn Driessen is door de maanden heen niet echt onder de indruk geraakt van Marcos Senesi. "Een wedstrijdje leuk, maar voor de rest is dat ook geen geweldenaar." Johan Derksen beaamt de woorden van Driessen. "Henk Timmer is zijn makelaar en die pusht hem steeds op, maar het is een heel normaal centraal verdedigertje hoor. Niks bijzonders. Hij heeft een Italiaans paspoort waardoor hij gemakkelijk te verkopen is." Gijp: "Hij levert veel in waar ook geen Feyenoorder staat. Speel je nou naar iemand en hij komt niet aan, dan zeg je nog 'dat kan gebeuren', maar heel vaak is het 'wat ben je toch aan het doen joh?'."

Linssen & Haps (& Berghuis)
Derksen: "Ik zou Linssen altijd op linksbuiten zetten in plaats van Haps." Driessen. "Ja, maar ik zou hem ook altijd in de spits opstellen in plaats van Pratto." Derksen. "Haps komt dan weleens in een kansrijke positie en dan scoort hij zelden en Linssen is daar een meester in als hij een kans krijgt." Gijp over Haps: "Je ziet aan die jongen dat hij doodongelukkig is op die plek. Dat heeft hij misschien heel vroeger gespeeld, in de jeugd, en toen hebben ze hem naar achter gehaald omdat hij het niet kon, waarschijnlijk. Ik vind dat ook wel weer een beetje triest, want het is een goed backie, man, als hij fit is." Ook heeft Van der Gijp zo zijn bedenkingen bij Steven Berghuis. "Die Berghuis, die er een beetje bijloopt van 'wat loop ik hier te doen?', dat is het ook niet echt." Derksen: "Bij Feyenoord is het een soort vedette, maar als hij een stapje naar het buitenland maakt blijft er niks van over."

Lees meer over
Johan Derksen Steven Berghuis Ridgeciano Haps Vitesse FC Utrecht ajax Bryan Linssen Marcos Senesi Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties