Maaskant: ''Dat zullen ze tegen AZ weer moeten doen''

Maaskant: ''Dat zullen ze tegen AZ weer moeten doen''

Het vertrek van Luciano Narsingh, de hernieuwde blessure van Orkun Kökcü en de prestaties van Lucas Pratto, Nick Marsman, Steven Berghuis, Lutsharel Geertruida, Bryan Linssen en Aliou Balde komen ter sprake in het programma FC Rijnmond. Ook wordt er teruggeblikt op de bekerwedstrijd tegen Heracles en vooruitgeblikt naar de wedstrijd tegen AZ van aankomende zondag.

Tafelgast en oud-trainer Robert Maaskant verwacht best veel van de Rotterdammers. "Na de prestatie van Feyenoord tegen Ajax zou je denken dat Feyenoord dat zou moeten kunnen winnen. Waarbij ik dan wel zeg dat AZ een echt slechte periode gekend heeft, maar daar ook wel een beetje aan het uitkomen is. Ik vind het in ieder geval een leuke en interessante wedstrijd op z'n minst."

"Iedere wedstrijd is anders en AZ heeft wel zeer bewegelijke spelers, wisselen veel van positie. Ik vind het heel verstandig van Feyenoord als ze compact spelen, waarbij ik niet zeg dat je compact moet spelen op je eigen zestien. Je kan ook compact spelen op de middenlijn. Uiteindelijk hoeft compact spelen niet te betekenen dat je in balbezit dan niets kunt laten zien", zo vervolgt Maaskant.

"Het moment dat je in balbezit komt is de afstand veel langer. Dan speel je toch wat langer op balbezit? In de wedstrijd uit bij Ajax waren ze juist zo goed omdat ze uit de opbouw kwamen en dat ze daar de goede dingen deden. Dat heeft eigenlijk niks te maken met het feit dat ze compact gespeeld hebben. Ze waren gewoon aan de bal erg goed en dat zullen ze tegen AZ weer moeten doen, maar ik zou absoluut niet heel open gaan spelen tegen AZ. Dat lijkt me geen verstandige keus."

Lees meer over
Steven Berghuis ajax Lutsharel Geertruida Nick Marsman Bryan Linssen Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties