'Dribbelende kwaliteiten Balde komen overeen met Mané'

vrijdag 22 januari 2021 00:41 68.565 keer bekeken 383 reacties Feyenoord.nl

Aliou Balde is deze week, na wat gehannes over zijn fysieke gesteldheid, speler van Feyenoord geworden. Dat was opvallend omdat zowel Borussia Dortmund als enkele clubs uit de Ligue 1 achter de achttienjarige vleugelaanvaller aanzaten. Het talent komt van het voor de meeste mensen onbekende Senegalese Diambars de Saly Dourbel, maar stond wel al in de lijst van The Guardian met de zestig grootste talenten die zijn geboren in het jaar 2002.

Balde staat bekend als een razendsnelle flankspeler die zowel op links als rechts gebruikt kan worden en eventueel zelfs in de spits. De volgers van het internationale voetbal noemen hem 'de nieuwe Sadio Mané'. De Algerijnse journalist Maher Mezahi over de kleine (1.63m) aanvaller: "Al kunnen dergelijke vergelijkingen soms als een last worden ervaren. Maar het moet gezegd: de energie en de dribbelende kwaliteiten van Balde komen behoorlijk overeen met wat Mané laat zien. De voetbalexperts in Senegal zijn erg onder de indruk van hem geraakt. Het is geen imponerende verschijning op fysiek gebied, maar desondanks is hij verdedigers vaak te slim af met zijn kernspieren en zijn lage zwaartepunt."

Ed Dove is een expert op het gebied van Afrikaans voetbal en vertelt wat hij weet aan Voetbalzone. "Het is een aanstormend talent die op alle posities in de voorhoede inzetbaar is. Hij kan centraal uit de voeten, maar zeker ook op de flanken. Balde heeft een neusje voor de goal en een prima gevoel voor de vrije ruimte." Maar: "Hij moet constanter worden en het is in dat kader belangrijk dat Balde zich meer met het spel gaat bemoeien." Balde is een vaste kracht in Senegal onder 20, maar de overstap naar de hoofdmacht van Senegal zit er voorlopig nog niet in. "Zijn loopbaan als clubspeler staat voorlopig op de eerste plaats", zo vervolgt Dove. "Sadio is een serieuze prof en op fysiek gebied is het ongelooflijk wat hij er allemaal voor over heeft."

"Voor Balde is nu de grootste test of hij zich kan aanpassen aan het leven in Nederland, de omgeving, de taal en de andere manier van leven. Er zijn niet veel Senegalese spelers die in Nederland hebben gespeeld en Balde zal er alles aan moeten doen om met zijn talent het potentieel te bereiken van Mané."

Gerelateerd nieuws
383 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 179 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75100 leden - Op dit moment zijn 884 mensen actief, waarvan 271 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved