''Het verschil gaat deze jongen niet maken in de Kuip''

''Het verschil gaat deze jongen niet maken in de Kuip''

Lucas Pratto heeft het nu al moeilijk bij Feyenoord. De 32-jarige spits brengt niet genoeg om Dick Advocaat te overtuigen en werd tegen Heracles Almelo dan ook al in de rust gewisseld. De Argentijn kwam tot nu toe tot 197 speelminuten en wist daarin nog niet te scoren.

Advocaat was gisteren na afloop kritisch. Pierre van Hooijdonk snapt de 73-jarige trainer wel. ''Aan een spits die niet scoort heeft Feyenoord niks'', is Van Hooijdonk duidelijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''De oud-Feyenoorder wilde na de wedstrijd tegen Sparta nog niet te hard oordelen, maar heeft inmiddels zijn grote twijfels.

''Dat Pratto een doelpunt kan maken, geloof ik. Anders speel je, voor je overgang naar Nederland, echt niet voor clubs als São Paulo en River Plate. Alleen: een spits moet daarnaast ook specifieke kwaliteiten hebben. Goed kunnen koppen bijvoorbeeld, razendsnel zijn, of tweebenig. Dán heb je meerwaarde. Dat soort specifieke kwaliteiten zie ik niet bij Pratto.”

Harry van der Laan is duidelijk: ''De slimme, scorende spits die hij is geweest, is hij gewoon niet meer. Te sloom, niet wendbaar, over the hill; dát is Pratto en dat straalt hij uit. Ik sluit heus niet uit dat hij nog wat doelpuntjes meepikt voor Feyenoord, hoor. Maar het verschil? Nee, dat gaat deze jongen niet maken in de Kuip.''

Lees meer over
De Kuip Dick Advocaat Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties