Ghanezen van Feyenoord nog weinig succesvol

2008-11-15 16:00:18 16.435 keer bekeken 22 reacties Pro Shots FR12.nl

De Feyenoord Fetteh Academy in Ghana heeft de Rotterdamse voetbalclub tot op heden nog weinig opgeleverd. De voetbalschool werd in 1998 opgericht met als ultieme doel het vinden van voetbaltalent voor de hoofdmacht van Feyenoord. In tien jaar tijd heeft er ooit slechts één talent de overstap weten te maken. Mohammed Abubakari was al snel weer verdwenen uit Rotterdam en voetbalt nu bij Panserraikos FC in de kelder van de Griekse voetbalcompetitie.

In het eerste team van Feyenoord Fetteh is nu de tweede generatie voetbaltalenten aan de beurt. Feyenoord heeft recentelijk Hans van der Pluym aangesteld om deze talenten zo goed mogelijk te ondersteunen. De meest interessante speler onder de tweede generatie-talenten is misschien wel Alex Sowatei, een speler die momenteel ook voor Ghana onder de twintig uitkomt. Tegelijkertijd probeert Feyenoord elders onderdak te zoeken voor eerste generatie-spelers die nog voor Feyenoord Fetteh uitkomen. Harrison Afful en Yaw Frimpong werken een stage af bij Helsingborg IF, Ernest Asante, Ganiyu Iddi en Daniel Boateng deden hetzelfde bij KV Mechelen, een club die een samenwerkingsverband met de Academy is aangegaan.

Dat de voetbalschool tot op heden zo weinig rendement heeft gebracht voorspelt weinig goeds voor de toekomst. Het eerste elftal van Feyenoord Fetteh voetbalt in Ghana op het tweede plan. De talenten van de academie worden hierdoor nauwelijks op de proef gesteld en missen de ervaring van spelen tegen Ghanese topploegen. Commercieel directeur Marc Faes van KV Mechelen gaf in Het Laatste Nieuws al aan niet te verwachten dat hij zijn team op korte termijn zal versterken met een Ghanees uit Feyenoord’s academie. “De spelers hebben wel inhoud, maar zijn voor ons nog niet bruikbaar.” De kans dat er de komende jaren een Ghanees talent zal doorbreken bij Feyenoord is logischerwijs nog veel kleiner.

Van alle oud-Feyenoord Fetteh spelers hebben er slechts vier de overstap weten te maken naar Europa. Naast de al genoemde Mohammed Abubakari spelen Dominic Adiyiah bij Frederikstad FK in Denemarken en Akwasi-Nana Asare en Abdul-Yakinu Iddi bij KV Mechelen in België. Verder heeft Feyenoord nog enkele talenten weten te verkopen in de Verenigde Arabische Emeraten en in Ivoorkust. De overige spelers hebben zich verspreid over Ghana.

Lijst met oud-Feyenoord Fetteh spelers (voor zover bekend) en hun huidige club:
Mohammed Abubakari (Panserraikos, GRIE)
Dominic Adiyiah (Frederikstad, DEN)
Emmanuel Anarfi (Ashanti Gold, GHA)
Michael Akuffu (Asec Mimosas, IVO)
Theophilus-Owutey Akpoh (Tema Youth, GHA)
Solomon Asante (Tema Youth, GHA)
Akwasi-Nana Asare (KV Mechelen, BEL)
Isaac Borketey (Wonder Boys, GHA)
Sheriff Danladi (Gamba All Blacks, GHA)
Albert-Nana Danquah (Real Sportive, GHA)
Godfred Fosu (Tema Youth, GHA)
Abdul-Ganiyu Haruna (Tema Youth, GHA)
Abdul-Yakinu Iddi (KV Mechelen, BEL)
Abdul-Nafiu Iddrisu (Al Sharjah, VAE)
Abubakar Mahadi (Asec Mimosas, IVO)
Philemon McCarthy (Hearts of Oak, GHA)
Noel Nyasugbor (Tema Youth, GHA)
Jordan Opoku (Asante Kotoko, GHA)
Mark-Kofi Sekyere (Asante Kotoko, GHA)

Geschreven door Meshal Mubarak voor FR12.nl
Gerelateerd nieuws
22 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67134 leden - Op dit moment zijn 693 mensen actief, waarvan 208 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved