Malacia: ''In je hoofd speel je de wedstrijd nog een keer na''

donderdag 21 januari 2021 10:06 48.910 keer bekeken 421 reacties Pro Shots

Feyenoord speelde een moeizame wedstrijd tegen Heracles Almelo, maar won uiteindelijk wel met 3-2. Daarbij viel op dat de tweede helft een stuk beter was dan de eerste. Tyrell Malacia vertelt na afloop dan ook dat er in de rust is besproken hoe het anders moest.

"In de rust hebben we gezegd: 'koppen bij elkaar en de tweede helft vol gas'", begon Malacia in gesprek met Feyenoord TV. "De trainer zegt dan iets, je pept elkaar een beetje op en geeft aanwijzingen over wat beter kan. Daarna ga je weer het veld op." De woorden van Advocaat gingen vooral over het systeem van Heracles. "Zij speelden met twee spitsen en een nummer tien die telkens half erachter speelde. Dat moesten we goed opvangen. In de tweede helft hebben we dat beter gedaan dan in de eerste helft."

Malacia was na afloop blij met het resultaat, al blijft hij wel kritisch op zichzelf. "In je achterhoofd speel je als je thuis komt de wedstrijd nog een keer na in je hoofd. Dan kom je vanzelf tot dingen die je zelf wel beter kon doen. Meestal bespreek ik dingen met m'n vader en m'n oom. Die kijken vanuit huis. Ik weet meestal wel wat ik wel en niet goed heb gedaan en zij vullen daar altijd dingen bij aan die ik misschien net heb gemist. Dat zit dus wel goed, ja." 

Gerelateerd nieuws
421 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 43 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75091 leden - Op dit moment zijn 36 mensen actief, waarvan 29 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved