Kabinet wil onderzoek doen naar publiek in stadions

Kabinet wil onderzoek doen naar publiek in stadions

Nederland blijft voorlopig in lockdown en vandaag zijn er aanvullende maatregelen bekend gemaakt om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge willen vanaf vrijdag een avondklok invoeren.

De Tweede Kamer moet de plannen van het kabinet nog wel goedkeuren. Premier Rutte zei zeker niet blij te zijn met een avondklok. ''Het is een heftige maatregel. Niemand staat erbij te juichen.'' Volgens de premier is het dan verboden om tussen 20.30 en 4.30 uur op straat te zijn. ''Het geldt overal, in de steden en op het platteland. Tenzij je onder de uitzonderingen valt.''

Het kabinet kondigt ook aan dat er snel getest gaat worden of het bijvoorbeeld mogelijk is weer supporters toe te laten in de diverse stadion in Nederland. De afgelopen maanden worden wedstrijden uit de Eredivisie achter gesloten deuren afgewerkt, maar er is nooit bewezen dat er veel besmettingen plaatsvinden in bijvoorbeeld De Kuip. ''We gaan vanaf half februari uitzoeken of en hoe een bezoek aan een theater of een voetbalstadion weer veilig kan'', liet De Jonge weten.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties