MATCHDAY! Feyenoord strijdt om plek bij laatste acht van de beker

MATCHDAY! Feyenoord strijdt om plek bij laatste acht van de beker

Feyenoord staat vandaag voor de zesde keer in de historie van het bestaan van de beker in het Nederlandse voetbal tegenover Heracles. De vorige vijf edities werden allemaal gewonnen door de Rotterdammers, al was daar in 2013 wel een strafschoppenserie voor nodig. De wedstrijd is een achtste finale en bij winst plaatst Feyenoord zich dus voor de laatste acht in het bekertoernooi. De wedstrijd begint om 18:45 en is te zien op ESPN 2.

In mentaal opzicht moet het bij Feyenoord normaal gesproken wel goed zitten, na een Klassieker waarin de ploeg liet zien waartoe het in staat is. Toch biedt het sterke optreden in Amsterdam volgens Advocaat geen enkele garantie. ''Elke wedstrijd is weer anders. Voor ons moet de wijze waarop we gespeeld hebben vooral een stimulans zijn richting woensdag.''

Dan begint ook voor Feyenoord het bekertoernooi. ''De beker is voor ons heel belangrijk'', bevestigde Advocaat aan de vooravond van de achtste finale tegen Heracles. ‘Het blijft gewoon de kortste weg naar Europa. Vorig jaar hebben we de finale gehaald, al werd die helaas niet meer gespeeld. Dat willen we weer en dat moeten we woensdag als team ook uitstralen.''

Mocht Feyenoord erin slagen een ronde verder te komen, dan speelt het team van Dick Advocaat in de kwartfinales een uitwedstrijd. Tijdens de loting werd al duidelijk welke clubs er eventueel een thuiswedstrijd zullen spelen in de kwartfinales en daar zaten Feyenoord en Heracles Almelo niet tussen.

Historie
1929-1930 Heracles-Feyenoord 1-3
1986-1987 SC Heracles-Feyenoord 1-3 (tweede ronde)
1990-1991 SC Heracles-Feyenoord 0-1 (tweede ronde)
2013-2014 Heracles Almelo-Feyenoord 1-1 (vierde ronde, Feyenoord wint na strafschoppen met 5-6)
2017-2018 Feyenoord-Heracles Almelo 3-1

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties