Gullit: ''Feyenoord blijft toch enigszins een mysterie''

dinsdag 19 januari 2021 01:29 47.230 keer bekeken 107 reacties Pro Shots

Feyenoord wisselt al het hele seizoen zwakke met sterke wedstrijden af. Opvallend genoeg werden de enige twee nederlagen in competitieverband geleden tegen Vitesse (1-0) en Ajax (1-0), terwijl de Rotterdammers in beide wedstrijden de betere waren. Daartegenover staat natuurlijk onder andere het wonderlijke 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht in De Kuip, waar Feyenoord van het kastje naar de muur gestuurd werd door de Domstedelingen.

Ook analist Ruud Gullit weet niet precies wat hij met de Rotterdammers aanmoet. "Feyenoord blijft toch enigszins een mysterie. Ook zondag weer tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Het eerste half uur kunnen ze de bal nog geen tweemaal naar elkaar passen en vraag je je af: zijn ze werkelijk zo slecht?" Aldus Gullit in zijn column in De Telegraaf. "Ik blijf me afvragen: ligt het aan Dick Advocaat die altijd versterkingen wil en daarmee in principe impliceert weinig vertrouwen in zijn spelers te hebben? Of heeft de ploeg te weinig vertrouwen in de eigen kwaliteiten omdat de buitenwacht altijd vertelt dat Feyenoord minder is dan Ajax, PSV en AZ?"

"Als je Jørgensen ziet of Malacia, of Fer, of het centrale verdedigingsduo Senesi-Spajic, dan is daar niets mis mee. Malacia gaf Antony geen centimeter ruimte en maakte het de Braziliaan echt onmogelijk vrijuit te spelen. Het duo Senesi-Spajic gaf nauwelijks een kans weg, zelfs niet toen Feyenoord hoog druk zette, waarbij die twee er niet voor terugdeinsden zich met de aanval te bemoeien. En Fer hing aanvankelijk met zijn achterste tegen de verdediging aan, maar na de achterstand duwde hij het hele elftal naar voren."

"Aan Jørgensen zie je dat sommige spelers concurrentie nodig hebben. Sinds de komst van Pratto heeft hij gescoord en speelde prima tegen Ajax. Jørgensen was altijd aanspeelbaar, kopte alle ballen door op z’n medespelers of hield de bal goed vast, zodat het elftal kon aansluiten. Hij zette ook goed druk op de verdedigers van Ajax, die nauwelijks aan opbouwen toekwamen", zo vervolgt Gullit. "Al met al vond ik het een interessante, spannende Klassieker hoewel niet altijd goed. De Feyenoorders bewezen gerust meer in zichzelf te mogen geloven."

Gerelateerd nieuws
107 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 46 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75060 leden - Op dit moment zijn 560 mensen actief, waarvan 214 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved