''Vorig seizoen hebben ze ook aanvallend voetbal laten zien''

maandag 18 januari 2021 17:41 25.350 keer bekeken 86 reacties Pro Shots

Wanneer het dit seizoen in de media over Feyenoord gaat, gaat het vaak over de speelwijze van Dick Advocaat. Ook na de Klassieker komt dit onderwerp in FC Rijnmond weer ter sprake. Emile Schelvis is het er echter niet mee eens dat continu geopperd wordt dat Feyenoord aanvallender moet spelen.

"Daar moet je ook de spelers voor hebben", reageert Schelvis, wanneer Erwin Koeman begint over 'meer pressie naar voren'. Hij blikt terug op de eerste seizoenshelft. "Ze hebben de hele tijd zo'n beetje zonder aanval gespeeld. Geen spits die functioneerde, een linksbuiten in de spits die bovendien net kwam kijken bij Feyenoord. Nu hebben ze keuzes."

Volgens presentator Bart Nolles kiest Advocaat er ook met een fitte selectie voor om ver terug te zakken, maar daar gaat Schelvis tegenin. "Vorig seizoen, voor Covid, hebben ze aanvallend voetbal laten zien. Ook tegen PSV. Alleen hij speelt in fases van omschakeling, zoals heel Europa. Tegen Ajax koos hij de middenlijn, normaal gesproken kop cirkel. Wat is daar mis mee als je daar resultaat mee haalt?"

Nolles geeft hem gelijk, maar vervolgt dat Feyenoord met een fitte selectie tegen ploegen als aankomende tegenstander Heracles Almelo wel hoger druk kan zetten. "Als je daar de spelers voor hebt, die in vorm zijn en dat laten zien, dan ben ik het met je eens", reageert Schelvis. "Maar dan moet je die wel hebben."

Gerelateerd nieuws
86 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 26 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75060 leden - Op dit moment zijn 623 mensen actief, waarvan 212 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved