Van Hanegem: ''Op het puntje van mijn stoel gezeten''

maandag 18 januari 2021 04:10 114.900 keer bekeken 185 reacties Pro Shots

Willem van Hanegem staat bekend als een kritische doch liefdevolle volger van Feyenoord. Ook hij was te spreken over het spel van de Rotterdammers in De Klassieker. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik in de tweede helft echt op het puntje van mijn stoel heb gezeten."

"Dit was het Feyenoord dat ik graag zie. Naar voren toe, makkelijk elkaar vinden. Ik vond ze goed spelen", aldus De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Feyenoord ging na de tegentreffer gewoon op zoek naar een gelijkmaker. Dat ze in eerste instantie achteruit liepen, was op zich wel begrijpelijk. Het is al zo vaak misgegaan in Amsterdam, dan wil je gewoon in eerste instantie op de been blijven. Maar stel dat het uiteindelijk 0-0 was gebleven met die manier van voetballen. Dan had je een punt gehad, maar ik denk dat je beter met 1-0 kan verliezen en zo spelen. Dit geeft vertrouwen."

"Ajax was echt nerveus in de slotfase en dat is wel even geleden in een Klassieker in Amsterdam. Kijk maar naar Dusan Tadic, die weer als een stervende zwaan ging liggen nadat hij neus aan neus had gestaan met Lutsharel Geertruida. Ik vind dat altijd zo zielig overkomen, dat achterover vallen alsof je iets vreselijks hebt moeten ondergaan. Als trainer vond ik dat ook altijd iets wat mijn spelers moesten laten." Aan de andere kant beviel het spel van de Feyenoorders dus wel. "Spajic, Senesi, Malacia; ze zaten er bovenop. Dat beviel me wel. Zelfs Jørgensen speelde weer eens aardig. En als Sinisterra straks vier weken verder is, gaat hij veel wedstrijden beslissen."

"Feyenoord moet woensdag in de beker tegen Heracles wel meteen de draad weer serieus oppakken. Want dat is het gevaar, dat het weer net zo plichtmatig wordt als vorige week tegen PEC. Dit moet voor die gasten toch het bewijs zijn dat ze echt wel iets kunnen? We zitten precies op de helft van de competitie en deze nederlaag betekent dat Ajax een flink gat heeft geslagen. En over een morele winnaar moet je nooit spreken, want die bestaat niet. Maar als Feyenoord dit kan blijven opbrengen, dan kunnen ze nog wel iets laten zien."

Gerelateerd nieuws
185 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 62 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75091 leden - Op dit moment zijn 35 mensen actief, waarvan 32 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved